Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Πρέβεζας για την κατάσταση στα διόδια του Ακτίου

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Πρέβεζας για την κατάσταση στα διόδια του Ακτίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας, για τις εξελίξεις στα διόδια του Ακτίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Παρασκευή 27/6 μέλη του Δ.Σ του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με αντιπρόσωπους από το Σωματείων Οικοδόμων του Ν. Πρέβεζας, εκπροσώπους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κωτσαντή και τον βουλευτή του Κ.Κ.Ε Νίκο Μωραΐτη περιόδευσαν στο σταθμό διοδίων στο Άκτιο σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο υπογράφονται συμβάσεις ενός μήνα και 15-10ημερών, κατάργηση επιδομάτων π.χ γάμου, υπάρχουν καθυστερήσεις δεδουλευμένων, αλλαγή 8ώρων σε 6ωρα με αντίστοιχες μειώσεις στις αποδοχές, απολύσεις εργαζομένων.

Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο και τον βουλευτή συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τους κάλεσαν να μη συμβιβαστούν και υποταχθούν με αυτή την κατάσταση, να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τους κάλεσαν να δημιουργήσουν επιτροπή αγώνα η οποία θα οργανώσει τον αγώνα τους ενάντια σε αυτές και τυχόν νέες αλλαγές που θα τους ζητηθούν, καλώντας τους ταυτόχρονα να δυναμώσουν το σωματείο, τη δική τους δηλαδή φωνή και δύναμη βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική λαίλαπα.

Επίσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεσμεύτηκαν απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλάι τους σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποφασίσουν και στο πλευρό τους απέναντι σε τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας.
Τόνισαν ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: