Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Αλλη μια τεράστια αρπαχτή, αυτή του «Αθήνα ’97″, επί κυβέρνησης "εκσυγχρονιστών" έρχεται στην επιφάνεια. Ο "πεντακαθαρίδης" κ. Σημίτης και το ''φαγοπότι'' του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασσικού αθλητισμού του 1997.

Άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο της εποχής  Σημίτη που ξανααποδεικνύεται ότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, η ρεμούλα και η διαφθορά επί των ημερών των κυβερνήσεων των εκσυγχρονιστών,  δεν είχε όριο, έρχεται σήμερα στην επιφάνεια από την εφημερίδα «Το Παρόν».
  
Χρειάστηκαν να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια για να ρθει στην επιφάνεια έκθεση του Ελεκτικού Συνεδρίου για να περιγράψει ένα όργιο αρπαχτής και λεηλασίας δημόσιου χρήματος που έγινε με την οργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού «Αθήνα ‘97».
  
Τα νούμερα που παρατίθενται στο δημοσίευμα (διαβάστε το ολόκληρο εδώ) πραγματικά ζαλίζουν και μας δείχνουν ότι μια δράκα λαμόγια, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των «εκσυγχρονιστών» και του ίδιου του Σημίτη προσωπικά. –τα οποία πιθανόν δεν θα έχουν καμιά επίπτωση- φερόταν σαν πραγματικοί λήσταρχοι του ελληνικού λαού
  
Θα επαναλάβουμε μια απορία για τον «πεντακαθαρίδη» κ. Σημίτη:... 
Όλα όσα μαθαίνουμε σήμερα αλλά και όσα είχαν προηγηθεί έγιναν επί πρωθυπουργίας του.
Πώς διάολο ο τόσο σχολαστικός αυτός άνθρωπος δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα. Αντε και να πούμε ότι δεν γνώριζε για την μίζα που πήρε ο στενός συνεργάτης του Τάσος Μαντέλης από την Ζήμενς ύψους 500.000. Ας παραδεχτούμε επίσης, ότι το δεξί του χέρι ο Τσουκάτος πήρε εν αγνοία του 1.000.000 που κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο ίδιος. Είναι όμως δυνατόν ο Σημίτης που προέδρευε τότε στο ΚΥΣΕΑ και εκεί με τους πολεμικούς εξοπλισμούς γινόταν το μεγάλο πάρτι των μιζών, να μην είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψη του και μόνοι του Τσοχατζόπουλος Κάντας και η παρέα τους να παντελώνιαζαν τόσα εκατομμύρια από μίζες; 

Το μεγάλο φαγοπότι του «Αθήνα ’97″.  Και ο Σημίτης απλώς προήδρευε.

Χρυσοπληρώθηκε η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασσικού αθλητισμού «Αθήνα ’97» που είχε αναλάβει η χώρα μας. Πρόκειται για άλλο ένα έργο Σημίτη και τελικά αποδεικνύεται ότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά επί των ημερών των κυβερνήσεων των εκσυγχρονιστών, που και τώρα έχουν αναλάβει τα ηνία, δεν είχε όριο. Μπορεί να μην έκαναν παγκόσμια ρεκόρ οι έλληνες πρωταθλητές σε εκείνους τους αγώνες στίβου, που έγιναν από 1 μέχρι 10 Αυγούστου 1997, όμως  πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο… άθλημα της αρπαχτής η τότε κυβέρνηση του Σημίτη.
   
Η έκθεση ελέγχου που υπογράφει η επικεφαλής της ομάδας Ελέγχου Δέσποινα Καββαδία – Κωνσταντάρα, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι φωτιά για όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν τα δισεκατομμύρια δραχμών σαν να ήταν του… πατέρα τους.
   
Η σύμβαση που υπέγραψε ο ΣΕΓΑΣ με την IAAF πρόβλεπε έξοδα δρχ. και σε έναν μήνα εκτινάχθηκαν στα 5.180.626.000 δρχ. και σύμφωνα με τον απολογισμό ανέβηκαν στα 19.119.427.013 δρχ. (!), χωρίς εγκρίσεις και παραστατικά!
   
Όλοι μοίραζαν λεφτά, με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη απλό θεατή, που βέβαια είχε και έχει και σήμερα την πρώτη και κύρια ευθύνη για το πάρτι του «Αθήνα ’97», το οποίο ήταν ένα μέρος από το ασύδοτο φαγοπότι που έγινε επί των κυβερνήσεών του και οι ζωντανές αποδείξεις βρίσκονται στον Κορυδαλλό, όπου αναμένονται και άλλοι από τους συμμετέχοντες στο πλούσιο τραπέζι…
Μια γεύση της ρεμούλας που έγινε δίνει η αναφορά στην έκθεση για τα εισιτήρια. Διατέθηκαν εισιτήρια αξίας 1.326.635.000 δρχ. και τα περισσότερα δόθηκαν δωρεάν, ενώ ποσό 392.120.000 δρχ. αναζητείται ακόμη…
Τέσσερις περίπου φορές παραπάνω από τον προϋπολογισμό πληρώθηκε η τελετή έναρξης και λήξης των αγώνων που είχε αναλάβει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Από 800.000.000 δρχ., που ήταν ο προϋπολογισμός, στοίχισε τελικά Χ3 δρχ.!
   
Για τη διαμονή αθλητών, συνοδών επίσημων, VIP της IAAF είχαν προβλεφθεί 1.052.000.000 δρχ. και ο λογαριασμός πήγε στα δρχ.!
   
Για τις προσλήψεις κάθε είδους προσωπικού ο προϋπολογισμός ήταν 175.000.000 δρχ. και πήγε 15 φορές περίπου πάνω, συγκεκριμένα δρχ.!
   
Ο προϋπολογισμός του Γραφείου Τύπου ήταν 80.000.000 δρχ. και το καταλογιστέο ποσό ανέρχεται στα 117.313.207 δρχ., 50% δηλαδή περισσότερα!

Οι… πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου όλοι οι γνωστοί και φίλοι πήγαν να τραγουδήσουν, κόστισαν 105.812.800 δρχ.!
  
Μέχρι και διπλοπληρωμές δαπανών έγιναν, τόσο καλά λειτουργούσαν όλα επί του… άτεγκτου κ. Σημίτη, που τα «παιδιά» του εκείνων των ημερών της ρεμούλας κατέχουν σήμερα καίρια πόστα για να μας ρίξουν και πάλι στα βράχια, όπως τότε…
   
Κλείνοντας την έκθεσή ins η κυρία Δέσποινα Καββαδία – Κωνσταντάρα δίνει μια γεύση του πλούσιου πάρτι που έγινε, με προμετωπίδα τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου «Αθήνα ’97»:
   
«θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ως πλέον χαοακτηριστικά παραδείγματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος την πληρωμή «εθελοντών», ύψους περίπου 600.000.000 δρχ. καθώς και την πληρωμή αστυνομικών της ΕΛΑΣ, ύψους 910.000.000 δρχ., για την εκτέλεση του κύριου έργου τους. Υπενθυμίζεται ότι για τις προσλήψεις ειδικώς, δηλαδή πέραν των αμέσων προαναφερομένων περιπτώσεων «αμοιβών» εθελοντών και ΕΛΑΣ, είχαν προϋπολογισθεί 175.000.000 δρχ., ενώ το συνολικό κόστος αμοιβών προσωπικού ανήλθε σε 758.279.293 δρχ.».
   
Θα πληρώσει κανείς;
   
Το πρώτο θεόπικρο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι χρειάσθηκαν 17 ολόκληρα χρόνια για να αποκαλυφθεί η μεγάλη αρπαχτή που έγινε το 1997 με την παγκόσμια αυτή αθλητική οργάνωση και όλα αυτά τα χρόνια όλοι εκείνοι οι διαχειριστές έπιναν και έτρωγαν και πλούτιζαν εις υγεία των κορόιδων, που μόνιμα πληρώνουν τον λογαριασμό.
   
Το δεύτερο ζητούμενο είναι αν θα πιάσει όλους αυτούς τους δράστες ο Εισαγγελέας και αν θα κάτσουν στο σκαμνί ή θα μας πουν ότι έχει επέλθει… παραγραφή. Όμως, θα πρέπει αύριο κιόλας να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διατάσσοντας έρευνα με βάση την έκθεση – καταπέλτη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
   
Και τρίτο, η σημερινή ηγεσία του ΣΕΓΑΣ θα πράξει αυτό που έχει υποχρέωση από τον νόμο, πέραν από της ηθικής πλευράς και της προστασίας του δημοσίου χρήματος; Ή θα κάμει ό,τι γίνεται πάντα στην Ελλάδα, θα κουκουλώσει και αυτό το μεγάλο σκάνδαλο;
 Εφημερίδα «Το Παρόν»
  
Από vathikokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια: