Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο Γιώργος Καψάλης νέος πρύτανης του Πανεπίστημιου Ιωαννίνων

kapsalis



Στον καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γεώργιο Καψάλη θα παραδώσει την σκυτάλη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο  νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Καψάλης επικράτησε στον β' γύρο των πρυτανικών εκλογών, στην μάχη των αντιπρυτάνεων όπως εξελήχθηκε, που διεξήχθησαν την Παρασκευή συγκεντρώνοντας 232 ψήφους  έναντι 186 που συγκέντρωσε ο δεύτερος υποψήφιος Ισαάκ Λαγαρής. Κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υπήρξαν επίσης 56 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ από το σύνολο των 523 μελών ΔΕΠ ψήφισαν 474.

Τις θέσεις των Αναπληρωτών πρυτάνεων θα κατέχουν στο νέο σχήμα ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Θωμάς Μπάκας και ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Ανδρέας Φωτόπουλος.




Μιλώντας στο Ήπειρος ΤV1 ο νεοεκλεγείς Πρύτανης έκανε λόγο για μια θητεία πρόκληση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια εξαιτίας της υποχρηματοδότητας και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Ωστόσο η θητεία του στην θέση του αντιπρύτανη μέχρι σήμερα έχει βάλει τις βάσεις ώστε να έχει απόλυτη γνώση της κατάστασης και των δυσκολιών που υπάρχουν χωρίς να κρύβει την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Πρύτανη Καθηγητή κύριο Γεώργιο Καψάλη και του εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο έργο του.
Ευχαριστεί, επίσης,  και τους έξι  υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, καθώς και  τα μέλη της τριμελούς επιτροπής για την άψογη και άρτια οργάνωση της διαδικασίας εκλογής του Πρύτανη.

Τέλος, ευχαριστεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη μαζική συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης  που επιδεικνύει  σε όλες τις καίριες στιγμές  λειτουργίας του Ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: