Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Πρέβεζας για το 2014, "Preveza Festival 2014"

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του "Preveza Festival 2014"

Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Πρέβεζας για το 2014, το οποίο είναι φτωχότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Festival 2014 επισήμανε πως προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά ανοίγματα τα οποία δεν μπορεί να καλύψει ο Δήμος, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων έγινε με ιδιαίτερη φειδώ.

«Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Πρέβεζα έχει και φέτος τις περισσότερες εκδηλώσεις στην περιοχή δίνοντας πολλές επιλογές για τους πολίτες της Πρέβεζας αλλά και τους επισκέπτες» είπε ο κ. Κορωναίος υπογραμμίζοντας πως την περασμένη τετραετία ίσως η δημοτική αρχή να μην αντιμετώπισε το θέμα του Πολιτισμού όπως θα έπρεπε και για αυτό οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επόμενη περίοδο και με ορίζοντα πλέον πενταετίας για την Δημοτική Αρχή είναι η ανάπτυξη τρόπων έκφρασης της νεολαίας, η περαιτέρω αξιοποίηση του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού καθώς και η ανάδειξη των πολιτιστικών χώρων της περιοχής.

Ο κ. Κορωναίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παράσταση «η Γυναίκα της Ζάκυθος» που θα γίνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης και στην Κασσώπη στις 16 και 20 Ιουλίου αντίστοιχα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα ανοίξει ξανά το Ρωμαϊκό Ωδείο για το κοινό.

IMG 7487

Παράλληλα ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται για την βελτίωση του Δημοτικού Κηποθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος» σημειώνοντας πως έγιναν παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, στις τουαλέτες και τα καμαρίνια. Ο κ. Κορωναίος διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για έναν υπαίθριο χώρο ο οποίος παρότι καθαρίζεται καθημερινά από τα φύλλα των ευκαλύπτων πολλές φορές εμφανίζει μια διαφορετική εικόνα αφού η κόλλα που αφήνουν τα δέντρα δημιουργεί μέσα σε λίγες ώρες ένα στρώμα που δεν μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από τα πλαστικά καθίσματα.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακές βραδιές, την καθιερωμένη γιορτή της Σαρδέλας , πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου καθώς και εικαστικά δρώμενα στην οικία Αθανασιάδη.
Βασικός στόχος του προγράμματος» είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού, υπηρετώντας την παράδοση αλλά και το σήμερα και να προσφέρει ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των πολιτών , γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ειδική κατηγορία  «Πολιτιστική Ατζέντα 2014»

Δείτε το video.



Δεν υπάρχουν σχόλια: