Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το ερώτημα είναι ποιός θα μπορέσει να εμπνεύσει αυτόν τον λαό. Από τους δεινόσαυρους πέσαμε στους Στουρνάρηδες. Καλύτερα δεινόσαυροι δέκα φορές!


Ζούμε ιστορικές ημέρες. Η δεξιά ασκεί αριστερή πολιτική (κατά τον Χάρη Θεοχάρη) με την εξοντωτική φορολογία των ακινήτων και η αριστερά υπερασπίζεται μέχρι τέλος τα συμφέροντα των Ελλήνων βιομηχάνων του χώρου του φαρμάκου. Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας είπε από βήματος Mega ότι οι Έλληνες δεν έχουν φορολογηθεί ακόμη αρκετά και εκείνη την ώρα ο παππούς από τον τέταρτο  πέταξε την τηλεόραση στον ακάλυπτο. Είπε και κάτι γαλλικά, αλλά πέρασαν απαρατήρητα, επειδή πιστέψαμε ότι ακούγαμε τον Σαρκοζί.

Αλλά έχουμε χιούμορ.  Λέγεται ότι ο κ. Παπανδρέου μετά από την αήθη επίθεση του Σαλονικιού Νικολά Σαρκοζί είπε στον Βαγγέλη Βενιζέλο, στην επιστροφή προς την ΑΘήνα: "Βαγγέλη μου, δεν τα πήγαμε κι άσχημα"!

Να δείτε πως το λένε οι Τούρκοι! Τουρλού - τουρλού! Βάζουν διάφορα μέσα σε μία σαλάτα, ό,τι έχουν και δεν έχουν. Και στο τέλος παρουσιάζουν ένα πιάτο. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημά μας! Στα υλικά. Όπως και να τα ανακατέψεις το αποτέλεσμα δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από εκείνο που ορίζει η κακή ποιότητα των υλικών της σαλάτας. 

Όπως έλεγε ένας φίλος, είμαστε περίεργος λαός. Σαν τους εβραίους. Με μία διαφορά. Οι εβραίοι κλείνουν τα σύνορά τους και μάχονται σκληρά εναντίον όλων των άλλων. Εμείς κλεινόμαστε μέσα και αρχίζει ο ένας να εξοντώνει τον άλλον. Συχνά αναρωτιέμαι τι είναι εκείνο που μας κάνει τόσο καταστροφικούς εντός των συνόρων και δημιουργικούς εκτός. Είναι σκέτη τρέλα! 

Είναι φυσικό κάποιοι να μας φοβούνται. Σου λέει, αν αυτοί τα καταφέρνουν και επιβιώνουν σε τέτοιες συνθήκες, φαντάσου τι μπορούν να κάνουν ενωμένοι και μυαλωμένοι. Κι αυτό είναι αλήθεια! Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα. Έχει πράγματα που δεν τα έχουν ούτε οι Ιρλανδοί, ούτε οι Πορτογάλοι. Και δεν αναφερόμαστε στους υδρογονάνθρακες και στα μεταλλεύματα που κρύβονται κάτω από την ελληνική γη. Η Ελλάδα έχει τουρισμό, έχει ναυτιλία και βρίσκεται σε μία εξαιρετική γεωπολιτική θέση. 

Το ερώτημα είναι ποιός θα μπορέσει να εμπνεύσει αυτόν τον λαό. Οι συνθήκες είναι αυτές που επιβάλλουν τις λύσεις και τους ηγέτες. Ποιός θα περίμενε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα γινότανε ο ηγέτης της χώρας, όταν εκείνος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο; Κι επειδή θυμάμαι να μιλάμε πριν μία δεκαετία για το τέλος των δεινοσαύρων, αυτή ήταν η μεγαλύτερη παρανόησή μας. Από τους δεινόσαυρους πέσαμε στους Στουρνάρηδες. Καλύτερα δεινόσαυροι, καλύτερα δέκα φορές!

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: