Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Κέρδισε τις εντυπώσεις και ξαναβραβεύτηκε ο Δήμος Πάργας στην Φιλοξένια 2013

     Ο Δήμος Πάργας με  σλόγκαν <<Δήμος Πάργας ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα & το γαλάζιο του Ιονίου>>  συμμετείχε ως κύριος εκθέτης στη τουριστική έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2013,  με δικό του περίπτερο , το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών και επιχειρηματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά γενική ομολογία, η συμμετοχή του Δ. Πάργας ήταν ξεχωριστή, δυναμική, συντονισμένη και οργανωμένη. Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου , πέρασε από το περίπτερο του Δ. Πάργας    η Υπουργός  Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και είχε σύντομη συνομιλία με την υπεύθυνη του περιπτέρου και πρόεδρο   Επιτροπής Τουριστικής  ανάπτυξης και προβολής κ. Ελένη Κολιοφώτη.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators & Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά .Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις την Πέμπτη 21/11/2013 & την Παρασκευή 22/11/2013  με Τουριστικούς  πράκτορες από Αγγλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γερμανία, Ρωσία ,Ουκρανία καθώς και με αξιόλογα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το περίπτερο του Δ.Πάργας , επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ABTA ( Ένωση Βρετανικών πρακτόρων) κ. Νόελ Ιωσηφίδης, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες παγκοσμίως αλλά και ειδικός επί των προορισμών ( destination travel) , καθορίζοντας τις τάσεις του παγκόσμιου τουριστικού ρεύματος. Σε συνέντευξη του ,στο περίπτερο του Δ.Πάργας, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της Πάργας ως Τουριστικός προορισμός καθώς και τους λόγους που η περιοχή είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

     Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. , παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες του Δ. Πάργας και η στρατηγική της Τουριστικής Επιτροπής για την προώθηση και προβολή του. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε σε κοινό και Μ.Μ.Ε. το τουριστικό βίντεο << Δ. Πάργας Ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα & το γαλάζιο του Ιονίου>>.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν στο περίπτερο τράβηξαν το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και των Μ.Μ.Ε.

Το περίπτερο του Δ. Πάργας βραβεύτηκε  για την συνολική του παρουσία , τις προωθητικές ενέργειες και τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ο  Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος  δήλωσε : << Η παρουσία του Δ. Πάργας ήταν ιδιαίτερη και επιτυχής. Δημιουργήσαμε αίσθηση. Κατορθώσαμε μαζί με τους επαγγελματίες στον τουρισμό , τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα , τους συλλόγους ,φορείς  αλλά και τους απλούς πολίτες του τόπου μας, να αναδείξουμε με έναν μοναδικό και οργανωμένο τρόπο, τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας.  
Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας (φυσικό περιβάλλον , ιστορία ,πολιτισμό , παράδοση , υποδομές,  τοπικά προϊόντα) να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  για αυξανόμενη οικονομική ανάπτυξη και επιπλέον θέσεις εργασίας , συμβάλλοντας στη μείωση της μάστιγας της ανεργίας.

     Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες συλλόγους , φορείς , επιχειρηματίες , και τους φοιτητές της περιοχής μας   στη Θεσσαλονίκη για την συνεργασία και την προσφορά τους. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας.

     Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή τουριστικής προβολής  και να συγχαρώ την πρόεδρο της επιτροπής  κ. Ελένη Κολιοφώτη για τον σχεδιασμό , την επιμέλεια ,την παρουσίαση του εκθεσιακού μας χώρου, τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες και τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις>>

Η πρόεδρος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ.Ελένη Κολιοφώτη  δήλωσε: <<Καταφέραμε για μια ακόμη φορά με την παρουσία ,την οργάνωση , τις εκδηλώσεις μας , να τραβήξουμε το ενδιαφέρον. Έχουμε ανεβάσει ψηλά τον πήχη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κοινή προσπάθεια και κοινή επιτυχία.


Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ'  όλους τον Δήμαρχο Πάργας κ, Αθανάσιο Λιόλιο που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει γονατίσει την τοπική αυτοδιοίκηση, χρηματοδοτεί και στηρίζει την προώθηση του Τουρισμού και το έργο της τουριστικής Επιτροπής.   Στη συνέχεια όσους βοήθησαν, συνεργάστηκαν, στήριξαν από την αρχή έως το τέλος ,τη συλλογική αυτή προσπάθεια : τα μέλη της Τουριστικής επιτροπής Άννα Αθανασίου, Γεωργία Κυριάκη, Δημήτρη Δημάκο , Πέτρο Τζούρο , Σπύρο Παδιώτη , Αναστασία Ευαγγέλου , τον Αντιπρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ.Πασχάλη Ρίζο ,τον Πρόεδρο Εστίασης Πάργας κ. Ηλία Λιάκρη , τον Επιχειρηματία Πάργας κ. Βαγγέλη Τσοβίλη. Το Σύλλογο Εστίασης Πάργας, την ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, τον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Αμμουδιάς που προσέφεραν τις διαμονές και τα γεύματα για το διαγωνισμό.

Τα Τουριστικά γραφεία της Πάργας για τη συμμετοχή και παρουσία τους .
Την κ. Κατερίνα Γεωργίου Τουριστικό Πράκτορα Πάργας ( kanaris travel) για τη στήριξή της , στην όλη διοργάνωση και ιδιαίτερα για την επαφή και πρόσκληση του πολυπράγμονος προέδρου της ABTA κ. Νόελ Ιωσηφίδη.
Το εργαστήρι χειροποίητου σαπουνιού <> και το μουσείο ελιάς <> για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Το κατάστημα βιολογικών προϊόντων <<Agropolis>> , το τυροκομείο << Αφοί Κάκου >> , το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής <<Κολιονάσιος>> και την ποτοποιία <<Τσοβίλη>> , για τα προϊόντα που μας προσέφεραν.
Τέλος όσους χωρίς να ανήκουν στο χώρο του Τουρισμού, δούλεψαν στήριξαν με μοναδικό όφελος το καλό του τόπου.
Τελικά όλοι μαζί μπορούμε. Η συνταγή απλή: εξωστρέφεια, δουλειά, συνεργασία, θετική ενέργεια ,πάθος και αγάπη για τον τόπο μας>>.

 Το περίπτερο του Δ.Πάργας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Πρέβεζας κ.Ιωάννου Στράτος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαίλης Χρήστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ. Αντώνης Νάστας και ο κ. Κων/νος Σμπίλιας .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: