Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Παντρεύτηκαν και συνέχισαν να παίρνουν σύνταξη χηρείας

Παντρεύτηκαν και συνέχισαν να παίρνουν σύνταξη χηρείας

Τρία άτομα συνελήφθησαν, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καβάλα και Σάμο, γιατί έπαιρναν για χρόνια παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο.Το ποσό που πήραν όλα αυτά τα χρόνια παράνομα, ανέρχεται στις 328.000 ευρώ


Συγκεκριμένα στην Αθήνα 61χρονη λάμβανε σύνταξη χηρείας επί 16 έτη, ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 190.000 ευρώ, στη Καβάλα 64χρονη για οκτώ έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 55.000 ευρώ και 86χρονος στη Σάμο για δέκα έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 83.000 ευρώ.


Η 61χρονη που κατοικεί στην Αθήνα , μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 1997), ξεκίνησε να παίρνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από επτά περίπου μήνες (29/11/1997) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί δεκαέξι (16) περίπου έτη.

Το πρωί σήμερα, Πέμπτη, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν την 61χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των (365) ευρώ, ένα (1) αντίγραφο αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων και μια (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει πάρει παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (190.000) ευρώ, χωρίς τους τόκους 16 ετών, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Για την 64χρονη, που κατοικεί σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, προέκυψε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 2000), άρχισε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από πέντε περίπου χρόνια (05/03/2005) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί οκτώ (8) περίπου έτη.

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας την 64χρονη και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) κάρτα ανάληψης με την οποία πραγματοποιούσε τις αναλήψεις των συντάξεων.

Το συνολικό ποσό που έχει πάρει παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (55.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Για τον 86χρονο που κατοικεί στη Σάμο προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2000), άρχισε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από τρία (3) χρόνια περίπου (29/05/2003) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επι δέκα (10) περίπου έτη, έως τώρα.

Σήμερα ο 86χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Πυθαγόρειου Σάμου και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.

Και σε αυτή τη περίπτωση, το συνολικό ποσό που έχει πάρει παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (83.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και τα αρμόδια Υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: