Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα έκπληξη του ΤΕΕ, προκαλούν πονοκέφαλο για την ήττα του, στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα έκπληξη του ΤΕΕ προκαλούν πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.


Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα είναι οι παρατάξεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδoς. Οι διεργασίες για επικείμενες συνεργασίες έχουν ήδη αρχίσει αφού τίποτα δεν προδικάζει πώς θα διαμορφωθεί το προεδρείο. Οι διεργασίσες αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον τρεις μήνες.

Τα αποτελέσματα αιφνιδίασαν την Κουμουνδούρου, καθώς το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην τρίτη θέση με μόλις 10, 92% των ψήφων. Η Συσπείρωση, το αντάρτικο ψηφοδέλτιο στο οποίο υπήρχαν στελέχη της ΑΚΟΑ, παλιοί Ρηγάδες και προσκείμενοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβασε τα ποσοστά της στο 5,7% προκαλώντας πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα 
Τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών ήταν η ενσωμάτωση της ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, των αριστερών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο των οικολόγων, των εργοληπτών και της Ανανεωτικής Συνεργασίας.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε μέρος για πρώτη φορά ενωμένη ύστερα από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές.
Ο δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (10,92%) κατέλαβε την τρίτη θέση.
Μεγάλη ήταν η αποχή αφού από τους 106.000 μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν μόνο οι 32.413



Δεν υπάρχουν σχόλια: