Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Θα ξεβρακωθούν τελείως;


Αυτός ο καραγκιοζάκος που από σπόντα βρέθηκε υπουργός οικονομικών είναι, στην ουσία, τροϊκανότερος των τροϊκανών ! Κι όχι μόνο είναι, αλλά έχει και το θράσος να το δείχνει, σε κάθε περίπτωση.
Όλες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, που έρχονται από τα γραφεία των συζητήσεων, μιλάνε για την απαράδεκτη στάση του και πρακτική, απέναντι στους αδίστακτους εκπροσώπους των δανειστών.
Σε μια σειρά ζητημάτων ο «στούρνος» όχι μόνο τους ξεπέρασε, όχι μόνο τους «άνοιξε τα μάτια», αλλά, περίπου, τους επέβαλλε την σκληρή ανυποχώρητη γραμμή !
Βουίζει η πιάτσα, πως όσοι υπουργοί εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τον κυριότερο αντίπαλο των όποιων επιδιώξεών τους, για ηπιότερα μέτρα, δεν τον βρήκαν στα πρόσωπα των ξένων τεχνοκρατών, αλλά στον «δικό μας» τσαρίσκο !
Είναι ο τύπος ιδεολόγος ; Σκατά στα μούτρα του είναι : ένας κομπλεξικός οσφυοκάμπτης είναι, που δίνει τα πάντα, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις «δουλειές» των, κατά καιρούς, αφεντικών του και ν΄ απολαύσει τις πολυποίκιλες «ευχαριστίες» τους.
Να όμως, που στην εξέλιξη του απαράδεκτου ρόλου του, έφτασε στο σημείο να προκαλέσει βάναυσα την πολιτική και την αξιοπρέπεια, (όση απέμεινε, βέβαια.) ενός ολόκληρου κόμματος και, μάλιστα, του κυβερνητικού συνασπισμού !Ενώ στο ΠΑΣΟΚ έβαλαν, ως κομβικό σημείο της όλης διαπραγμάτευσης με τους τροϊκανούς, την - αυτονόητη - παρέμβαση της Βουλής,, στην όποια διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ενώ για πολλές ημέρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του (απο)κόμματος, βρήκαν το κουράγιο και τα κότσια, ν΄ αντισταθούν στη λαίλαπα των αντιδημοκρατικών επιταγών των δανειστών και να ζητήσουν την ουσιαστική αρμοδιότητα του κοινοβουλίου στις ιδιωτικοποιήσεις, έρχεται ο «στούρνος» και με απύθμενο θράσος, τους φτύνει κατάμουτρα !

Ανακοινώνει χθες το απόγευμα, πως η τρόικα δεν συμφωνεί να πηγαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή, αλλά δεν στέκεται, μόνο, σ΄ αυτό : συνεχίζει και σιγοντάροντας, πετάει το «.και καλά κάνει, αν γίνονταν αυτό, κανένας δεν θα επένδυε στην Ελλάδά !...».

΄Ηθελα να ξέρω τι θα κάνουν εκεί στην Ιπποκράτους, μπροστά σ΄ αυτό το απροκάλυπτο φτύσιμο, από τον τζιτζιφιόγκο της οδού Νίκης. Θ΄ αντιδράσουν, έστω και τώρα , για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια του κόμματος ή θα κάνουν την πάπια ; Θα βγουν να πατήσουν ένα γερό χέσιμο στο γιουσουφάκι ή θα σφυρίξουν κλέφτικα ;

Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω, πως έχει χαθεί κάθε απόθεμα θάρρους και κάθε τσίπα. Ίδωμεν και θα επανέλθουμε !...

www.logoplokies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: