Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει το σκηνικό στην Ήπειρο, η υποψηφιότητα Παπουτσή.


Η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλάζει το σκηνικό αλλά και τους συσχετισμούς στο κόμμα.

Εντελώς διαφορετικό είναι το τοπίο που δημιουργείται και στην Ήπειρο, όπου πολλοί έβλεπαν μέχρι τώρα καθολική επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και δεν είναι μόνο η στάση των βουλευτών που θα επηρεάσει την αναμέτρηση, αλλά και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ειδικά Παπανδρεικών που εκτιμάται ότι τώρα θα βρεθούν πλάι στον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ούτε από τους φερόμενους υποψηφίους, ενώ αίνιγμα αποτελεί η στάση που θα κρατήσουν οι διαγραφέντες βουλευτές Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Χρήστος Κατσούρας και Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν και δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, δεν θα είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος.
Κάτι που φοβόταν πολύ και τελικά αυτός ο φόβος του γίνεται πραγματικότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει μέχρι στιγμής την στήριξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και όπως όλα δείχνουν και την στήριξη της υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με στενούς κύκλους του υπουργού Οικονομικών, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του μετά την Σύνοδο Κορυφής και του Eurogroup που θα γίνουν στις 1 και 2 Μαρτίου.

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει ακόμη είναι το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η στήριξη του προς τον Χρήστο Παπουτσή αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι από τους ένθερμους Παπανδρεϊκούς στο ΠΑΣΟΚ.

www.epiruspost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: