Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Τσιφλίκι» τους θεωρούν στελέχη του ΚΚΕ το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων.


















Σε σοβαρότατες καταγγελίες που αν ευσταθούν πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Σωματείου Συνταξιούχων IKA νομού Ιωαννίνων και θέτουν ερωτηματικά για την εγκυρότητα των εκλογών που πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε χθες ο γραμματέας του Σωματείου Κώστας Θεμελής κατηγορώντας ευθέως τον απερχόμενο πρόεδροΣτάθη Βαμβέτσο για παρεμπόδιση της εγγραφής των μελών στα μητρώα του Σωματείου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διεξαχθούν οι εκλογές με ελεγχόμενο πολιτικά εκλογικό σώμα.Όπως κατήγγειλε ο κ. Θεμελής ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, κρατάει ο ίδιος, προφανώς στο σπίτι του ή σε κάποια άλλα γραφεία, πρωτόκολλα, τα πρακτικά, ακόμα και τα κλειδιά των γραφείων του Σωματείου έτσι ώστε να μην μπορούν να εγγραφούν δεκάδες μέλη και να πάρουν μέρος στις εκλογές.Ο κ. Θεμελής ουσιαστικά κατηγόρησε τον κ. Βαμβέτσο για πραξικοπηματικές πρακτικές που ανάγονται σε άλλες εποχές, τις οποίες κανείς δε θέλει να θυμάται, λέγοντας πως αντί να επιθυμεί μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών του Σωματείου, προτιμά οι εκλογές αυτές να γίνουν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά στον ίδιο για να εγγραφούν.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμελή, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαμβέτσο του ζήτησε να επιστρέψει τα πρακτικά και ότι άλλο είναι απαραίτητο για να εγγραφούν οι συνταξιούχοι στο Σωματείο, η απάντηση που πήρε όμως ήταν πως τα κρατά ο ίδιος γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής διαδικασίας.Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι αν αναλάβουν αυτοί την εγγραφή των μελών θα προχωρήσουν σε νοθεία της σύστασης του εκλογικού σώματος.Έτσι προκειμένου να αποτρέψει μια υποτιθέμενη παρασπονδία προχώρησε αυτός, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, σε μια άλλη, αντίθετη με το καταστατικό πράξη, κρατώντας για τον εαυτό του τα απαραίτητα έγγραφα στα οποία εγγράφονται τα μέλη του Σωματείου ή ακόμα πληρώνουν τη συμμετοχή τους
.«Έρχεται ο κόσμος και μας παρακαλάει να τους εγγράψουμε ή να πληρώσουν τη συμμετοχή τους και δεν έχουμε ούτε πρωτόκολλα, ούτε τιμολόγια αλλά και ούτε κλειδιά από τα γραφεία. Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον πρόεδρο πότε αυτός θα ανοίξει τα γραφεία για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος;», τόνισε ο κ. Θεμελής.

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη.
Μια τόσο σοβαρή καταγγελία βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει μοναχά στα λόγια. Έτσι αφού η απάντηση του κ. Βαμβέτσου στο αίτημα του γραμματέα να επιστραφούν τα πρωτόκολλα και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για να λειτουργήσει ομαλά το Σωματείο σε μια περίοδο κρίσιμη μάλιστα, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Θεμελής μαζί και με άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησαν σε ενυπόγραφη καταγγελία των πρακτικών του κ. Βαμβέτσου στην Εισαγγελία Ιωαννίνων αλλά και την αστυνομία, ζητώντας τους να πράξουν τα νόμιμα.Τη ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο για τη στάση του αυτή.Γι' αυτό ο κ. Θεμελής ζήτησε από τους συνάδελφους του να συμμετάσχουν στην Γ.Σ. ώστε να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: