Υλικά
για 6-8 άτομα
800
γρ.
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
10
γρ.
μπέικιν πάουντερ
60
γρ.
σιμιγδάλι ψιλό
200
γρ.
αμύγδαλο ψιλοκομμένο
1
φακ. βανίλια
4
γρ.
μοσχοκάρυδο
1
πορτοκάλι το ξύσμα
5
γρ. κανέλα
12
αυγά
χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
325
γρ.
ζάχαρη
200
γρμ. Φρούτα γλασε
σιρόπι
1
κιλό
νερό
1
κιλό
ζάχαρη
1
λεμόνι
σε φέτες
1
ξύλο
κανέλας
Εκτέλεση
συνταγής
Ανακατέψτε
σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,
το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο , τη βανίλια,
το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού
και την κανέλα.
Χτυπήστε
στο μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη,
μέχρι να αφρατεψει το μείγμα βάλτε το
σε ένα μπολ.
Ρίξτε
τα ασπράδια αυγού στον κάδο του μίξερ
κτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα όταν
ασπρίσουν , προσθέτουμε σε δόσεις τη
ζάχαρη, ενώ παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια
σε σφιχτή μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε
το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα
κρόκων, προσθέτουμε και την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε
απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
, κατόπιν βάλτε το μείγμα σε αλευρωμένη
και βουτυρωμένη φόρμα ημισφαιρική φόρμα
.
Ψήστε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον
αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.
Βράστε
το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, το
λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας για περίπου
5 λεπτά, μέχρι να δέση το σιρόπι ,αφήστε
να κρυώσει καλά.
Περιχύστε
με το κρύο σιρόπι την ζεστή πουτίγκα
στη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει το
γλυκό κατόπιν την ξεφορμάρετε σε
πιατέλα.
Γαρνίρετε
με φρούτα αποξηραμένα η φρούτα εποχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου