Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Γιατρός στο ΚΥ Φιλιππιάδας δεν μπορεί ούτε ν’ αρρωστήσει!

Την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας το οποίο θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την υποστελέχωση του Κέντρου καθώς η μία και μοναδική γιατρός δεν μπορεί ούτε… ν’ αρρωστήσει.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΗ αναφέρει:

Το ΚΥ Φιλιππιάδας που  λειτουργεί σε μια προσβάσιμη περιοχή εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μόνο σε πρωινό ωράριο, υπηρετεί δε σ’ αυτό μόνο μία ειδικευμένη Γενική Ιατρός και μια ειδικευόμενη.

Στο ΚΥ, στο πρωινό ωράριο λειτουργίας του, εξυπηρετείται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών.

Δεν εφημερεύει και η Γενική ιατρός πραγματοποιούσε εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας. Το τελευταίο διάστημα με απόφαση της 6ης ΥΠΕ  σταμάτησαν να της δίνουν τις νόμιμες εφημερίες.

Παρότι ζήτησε να συνεχίσει να πραγματοποιεί εφημερίες σε άλλο ΚΥ δεν κατέστη δυνατόν, παρά μόνο εντέλλεται τώρα να λειτουργήσει το ΚΥ καθημερινά και με εφημερίες ενώ είναι η μόνη ειδικευμένη.  Βρήκαν ως λύση την μετακίνηση γιατρού από το ΚΥ Θεσπρωτικού αλλά δεν επιτεύχθη.

Η συγκεκριμένη ιατρός απουσίασε με αναρρωτική άδεια και σήμερα δεν υπάρχει κανείς ειδικευμένος ιατρός. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι εστάλη γιατρός στην οικία της προκειμένου να διαπιστώσει αν πραγματικά είναι ασθενής. Σήμερα αν είσαι γιατρός δεν πρέπει ούτε να αρρωστήσεις!

Εφόσον το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό Κέντρο  να στελεχωθεί με το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό.  

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: