Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Σαράντης- Καχριμάνης, ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο της φέτας!


Ένα ακόμη επεισόδιο γράφεται στον πόλεμο της φέτας που μαίνεται εδώ και καιρό. Το εθνικό τυρί βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, η κτηνοτροφία συρρικνώνεται, το εισόδημα των παραγωγών χρόνο με τον χρόνο μειώνεται και ενώ τα προβλήματα και τα αίτια είναι καταγεγραμμένα η πολιτεία ακόμη αδυνατεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Στον πόλεμο της φέτας λοιπόν έδωσε συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ Μιχάλης Σαράντης από τα Τρίκαλα όπου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ημερίδα. Και τα βέλη του έπεσαν πάνω στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.
Απέφυγε βέβαια να τον κατονομάσει ωστόσο για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο χώρο ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι στο στόχαστρό του ήταν ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος άλλωστε πολλές φορές έχει δείξει προς την Θεσσαλία τους υπαίτιους της κατάστασης στην κτηνοτροφία.
Ο κ. Σαράντης στην ομιλία του ζήτησε από όσους μιλούν για ελληνοποιήσεις να το κάνουν με στοιχεία και υποστήριξε ότι αν δεν το κάνουν είναι υστερόβουλοι και υποκριτές.
«Λένε ότι φταίνε και εισαγωγές και ελληνοποιήσεις γάλακτος. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά αυτοί που τα λένε, για να τα λένε πρέπει να έχουν στοιχεία και αφού έχουν στοιχεία να τα πάνε στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, στον εισαγγελέα, στον πρωθυπουργό (όπως διατείνονται μερικοί ότι μιλάνε μαζί του). Σε διαφορετική περίπτωση, όλοι αυτοί, εάν είναι πολιτικοί είναι υστερόβουλοι και υποκριτές, και εάν είναι συνδικαλιστές, είναι το λιγότερο αμοραλιστές, που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την καρέκλα και τους τίτλους που κατέχουν. Από σωτήρες και εθνοπατέρες έχουμε χορτάσει. Αποτυχημένοι τυροκόμοι που έκλεισαν τις δικές τους επιχειρήσεις, στις καλές εποχές, έρχονται σαν σύμβουλοι και θέλουν να μπουν στην Διεπαγγελματική φέτας, να μας πουλήσουν τέχνη και πρόοδο».
Συνέχισε δε με μία ακόμη αναφορά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, πιο προσωπική αυτή την φορά: «Περιφερειάρχης που δεν έχει αγοράσει 1 kg γάλα στη ζωή του, μας μιλάει για τεχνικές τυροκόμησης, παίζοντας από τη μία το ρόλο του καλού μπαμπά των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, και από την άλλη δεν ξέρω εάν έχει και οικονομικά συμφέροντα σε τυροκομική εταιρεία, που δεν το κρύβει ότι την βοηθάει!!!», ανέφερε.
Ο Αλέκος Καχριμάνης δεν άφησε αναπάντητες τις βολές του Σαράντη. Με ανάρτησή του αναφέρει ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τα προϊόντα ΠΟΠ. «Αν όλοι θέλουν να αλλάξει η κατάσταση δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόστιμα χάδια στην παραβίαση των κανόνων στα προιόντα ΠΟΠ», σημειώνει και συνεχίζει τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να παράγουμε λευκό τυρί στα Βαλκάνια και φέτα ΠΟΠ στην Ελλάδα.. Κανόνες άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: