Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό αρνί ψαχνό κομμένο σε κύβους
200γρ. ταχίνι
3 μέτρια πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μπουκοβο
Εκτέλεση συνταγής
Στύψτε τα πορτοκάλια και ανακατέψτε
το μισό χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο
και το μπουκοβο. Μαρινάρετε το κρέας
στο μίγμα για 2 ώρες.
Χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον
υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Περάστε το κρέας σε σουβλάκια, το
αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ
για 15 -18 λεπτά, αλείφοντάς κατά διαστήματα
με τη μαρινάδα.
Σερβίρετε με πιττάκια ,πατάτες ,σαλάτα,
και το ντιπς ταχίνι με πορτοκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου