Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. ΦΩΤΟ.



Την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 21 και 22 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Στο πλαίσιο της έκθεσης «Παρόντες», που φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας για ολόκληρη την εβδομάδα, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί των δομών της πόλης μας, που έχουν ως αντικείμενο την φροντίδα ατόμων με αναπηρία, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν σε όλα τα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου διαδραστικές συνεργασίες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσυναίσθησης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στη δράση με μεγάλο ενδιαφέρον και εκφράστηκαν πολύ όμορφες απόψεις για την ισότητα, τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, τη στάση μας απέναντι στο διαφορετικό και την αποδοχή του.


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος. Το δεύτερο μέρος των δράσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
α) συμμετοχή στην δράση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις 3 Δεκέμβρη από τις αντίστοιχες δομές με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα, που ετοιμάζουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου,
β) επίσκεψη στην δομή ψυχικής υγείας «ΑΙΟΛΟΣ» στις 19 Δεκεμβρίου,
γ) χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές μας στις αντίστοιχες δομές στις 23 Δεκεμβρίου.
Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ευχαριστούμε το οικοτροφείο «ΑΙΟΛΟΣ» και την ομάδα ΦωτΟΑρτ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία. Για την υλοποίηση των δράσεων στο χώρο του σχολείου μας ευχαριστούμε την Σόνια Παπαβασιλείου, κοινωνική λειτουργό & επιστημονικά υπεύθυνη του οικοτροφείου και την ψυχολόγο Μαρία-,Χριστίνα Τάλλαρου, την Κατερίνα Παπαδημητρίου και την Αποστολία Τάτση από την φωτογραφική ομάδα, την ψυχολόγο Αγγελική Κουφού – Ζαρκαλή και την κοινωνική λειτουργό Γεωργία Μαλαμή από το Κ.δ.η.φ «Αγία Θεοδώρα», την κοινωνική λειτουργό Παναγιώτα Ντζιούνη από το Κ. δ. α. Π-μ. Ε. Α της Δ. Η. Κ. Ε. Δ. Α και την κοινωνική λειτουργό Σταυρούλα Ζαρονίκου από τον Ερυθρό Σταυρό Άρτας.
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την στήριξη και τη βοήθεια και ιδιαίτερα τους μαθητές μας, που μας έδωσαν για ακόμη μια φορά μεγάλη ικανοποίηση και χαρά μέσα από την ανταπόκρισή τους και την θετική τους στάση.


















Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Κωνσταντίνα Τόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: