Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Σε δυο δόσεις το 14χίλιαρο, πιθανώς ως τέλη Δεκεμβρίου η πρώτη



Δεδομένου ότι ολοκληρώνονται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το ΥπΑΑΤ οι γνωμοδοτικές, αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους και ακολουθεί η πρώτη πίστωση που μοιάζει εφικτή εντός του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από πύλες ΟΣΔΕ και μελετητές - γεωπόνους είναι αρκετά πιθανό πλέον η πρώτη πληρωμή για το υπομέτρο 6.3 του ΠΑΑ να γίνει έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, αφού οι γνωμοδοτικές ανά Περιφέρεια είτε ολοκληρώθηκαν είτε ολοκληρώνονται.
Πάντως, η εξόφληση όσων παραγωγών ενταχθούν θα γίνει σε δυο δόσεις. Η πρώτη θα αφορά το 70% της συνολικής ενίσχυσης των 14.000 ευρώ, δηλαδή 9.800 ευρώ και η δεύτερη 4.200 ευρώ. Η δεύτερη δόση προβλέπεται να γίνει εντός της τετραετίας δέσμευσης του παραγωγού.
Στις 16 Οκτωβρίου 2019 το ΥπΑΑΤ είχε δώσει στην δημοσιότητα τον τελικό πίνακα με τα ποσά που θα λάβει η κάθε Περιφέρεια στο πλαίσιο του υπομέτρου 6.3 του ΠΑΑ 2014 - 2020.
Συνολικά το ποσό είναι 70 εκατ. ευρώ και η Περιφέρεια με τους περισσότερους δικαιούχους, η Κεντρική Μακεδονία.

Όπως έχει σημειώσει το ΥπΑΑΤ πρόσφατα στόχος είναι οι πληρωμές να γίνουν μέσα στο 2019 και η απόφαση της νέας, τελικής κατανομής, προφανώς κινείται σε αυτή τη λογική.

Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: