Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων


Στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και στην επίσπευση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ 180 προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, μεταξύ των οποίων 100 κτηνίατροι και γεωπόνοι αναφέρθηκε, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή κηρύσσοντας την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, την έναρξη των εργασιών του 34ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, στον Βόλο.
«Ως Κυβέρνηση θεωρούμε τους επιστήμονες τόσο στη φυσική όσο και τη ζωϊκή παραγωγή και την αλιεία τους πολυτιμότερους κρίκους στην αλυσίδα της κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», επισήμανε.
Στην ομιλία της η κα Αραμπατζή
-Χαρακτήρισε «στρατηγική πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τη συνολική μείωση της γραφειοκρατίας στον αγροτικό τομέα ώστε οι επιστήμονες να αφοσιωθούν κατά το δυνατόν στο βασικό ρόλο τους. Αυτό που λένε σχηματικά οι παραγωγοί μας: οι γεωπόνοι στο χωράφι και οι ζωοτέχνες στο στάβλο».
-Επαναβεβαίωσε την βούληση της Κυβέρνησης για την πάταξη της μάστιγας των ελληνοποιήσεων με ολιστικό σχέδιο αποτελεσματικών ελέγχων, χρήση των εισφορών στον ΕΛΓΟ αποκλειστικά για ελέγχους, αφαίρεση αδείας ΠΟΠ των μεταποιητών, που αισχροκερδούν ελληνοποιώντας προϊόντα και αξιοποίηση της επιστήμης για να διασφαλιστούν  τα ποιοτικά γεωγραφικής ένδειξης προϊόντα μας. «Προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρούμε στην ενιαιοποίηση των Βάσεων Δεδομένων (DataBase Evidence) των αρμόδιων Φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ARTEMIS,TRACES, Kτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ), αξιοποιώντας επιτέλους την τεχνική βοήθεια του Προγράμματος  Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) που επί 4,5 χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτη καθώς και στη συνολική αναμόρφωση του συστήματος ελέγχων στην τροφική αλυσίδα με βάση τον Κανονισμό 625/2017 της ΕΕ και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, των καταναλωτών και των παραγωγών μας», διαβεβαίωσε.
-Έκανε εκτενή αναφορά στη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων στη χώρα μας θέτοντας ως στόχο «την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εκτροφής των ελληνικών φυλών και την προώθησή τους στην παραγωγική διαδικασία. Οι αλλαγές, που επιτελούνται στο περιβάλλον και οι δραματικότερες, που αναμένονται κάνουν επιτακτική την αξιοποίηση των εγχώριων φυλών (θησαυρός και παρακαταθήκη γονιδίων) και τους προσθέτουν υπεραξία σε σχέση με τα εισαγόμενα ζώα», σημείωσε και υπογράμμισε: «Ο Αγροδιατροφικός Τομέας δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να βλέπει τις κυβερνήσεις να περνούν, να διαδέχονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί ο ένας τον άλλο σπρώχνοντας απλά το τενεκεδάκι παρακάτω, κατά τη γνωστή πλέον αγγλοσαξωνική έκφραση... Δηλαδή να μην διορθώνουν τα κακώς κείμενα, να μην αντιμετωπίζουν τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες.
Ακριβώς το αντίθετο χρειάζεται τώρα η χώρα. Τολμηρές και γενναίες μεταρρυθμίσεις ώστε να απελευθερωθούν οι αστείρευτες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας», διαβεβαίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: