Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ κρασάτο ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι σπάλα α/ο
3 κ.σ ελαιόλαδο
2-3 καρότα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1κ.σ πάπρικα γλυκιά
Λίγο μαϊντανό
Κόκκους πιπεριού-μπαχάρι- κανέλλα ξύλο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε το κρέας σε κύβους, όχι πολύ μικρούς, και τους τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 2 περίπου λεπτά , ρίξτε στη συνέχεια το κρεμμύδι και σβήστε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μας, , τα καρότα τα μπαχαρικά, ρίξτε 1 λίτρο ζεστό νερό και σιγοβράστε για μία με μιάμιση ώρα (προσθέστε επιπλέον νεράκι αν χρειαστεί).
Ένα τέταρτο περίπου πριν το κατεβάσουμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και δένουμε τη σάλτσα με λίγο αλευράκι αν χρειαστεί (για το δέσιμο: σε ένα ποτηράκι κρασιού ανακατεύουμε μια κουταλιά αλεύρι με το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά).
Σερβίρουμε με Κους Κους, ρύζι ,πατάτες ,ζυμαρικά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.






Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082  






Δεν υπάρχουν σχόλια: