Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Πλημμύρισαν από Ήπειρα τα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής Τα Xριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν, η ΠΣΕ και η Αδελφότητα Κραψιτών στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Πλημμύρισαν από Ήπειρα τα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής, στη Χαριλάου Τρικούπη 50. Τα Xριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν, η ΠΣΕ και η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018.

Ελάτε εδώ γειτόνισσες
Και εσείς γειτονοπούλες,
Τα σπάργανα να φτιάξουμε
και το Χριστό ν΄ αλλάξουμε.
Τα σπάργανα για το Χριστό,
Ελάτε όλες σας εδώ.(δις)

Να πάμε να γυρίσουμε
Και βάγια να σκορπίσουμε .
Να βρούμε και την Παναγιά
οπού μας φέρνει τη χαρά.
Τα σπάργανα για το Χριστό,
ελάτε όλες σας εδώ.(δις)

Κοιμάται στα τριαντάφυλλα,
γεννιέται μες στα λούλουδα.
Γεννιέται μες στα λούλουδα ,
κοιμάται στα τριαντάφυλλα.

Τα σπάργανα για το Χριστό,
ελάτε όλες σας εδώ.
Τα σπάργανα να φτιάξουμε
και το Χριστό ν΄ αλλάξουμε.

Γέμισαν από Ήπειρο, το πρωί  της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου 2018, τα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στη Χαριλάου Τρικούπη 50, όπου η χορωδία της Αδελφότητας Κραψιτών Αθήνας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Πολύζου και το χορευτικό της τμήμα, με τη συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά, έψαλε τα ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα και άλλους ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια, χορεύοντας παράλληλα στη Πρόεδρο του Κινήματος Αλάγής Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του κόμματος που παρευρέθηκαν. Μια στιγμή γνήσια ηπειρώτικη και παραδοσιακή, που συγκίνησε και ενθουσίασε τη Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.



Το πολυμελές χορωδιακακό τμήμα της Αδελφότητας των Κραψιτών στην Αθήνα, συνοδευόμενο από τον  Αντιπρόεδρο  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή και την Πρόεδρο  της Αδελφότητας Ελένη Καντζέλη, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. και τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Τομαρά, εισέπραξε τα θερμά χειροκροτήματα τόσο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και των συνεργατών της, όσον και των παρευρισκόμενων βουλευτών και στελεχών.
Κατά τους χαιρετισμούς, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, αφού ευχήθηκε για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από το ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα για την διατήρηση των ηθών και εθίμων και της ηπειρώτικης παράδοσης, την δύσκολη αυτή εποχή της οικονομικής κρίσης, που έχει πλήξει και τους αποδημικούς Συλλόγους, που κάνουν τεράστια προσπάθεια για την επιβίωση, έχοντας δυστυχώς απέναντι και την Ελληνική Πολιτεία, που αντί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, αντιμετωπίζει εχθρικά τους Συλλόγους, που όχι μόνο δεν επιχορηγεί το έργο τους, αλλά τους αντιμετωπίζει σαν κερδοσκοπικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιβάλλοντας υψηλή φορολογία. Και κατέληξε λέγοντας: ''Οι γιορτές των Χριστουγέννων και το ξεκίνημα κάθε χρονιάς, εμπεριέχουν την ελπίδα λαο την αισιοδοξία. Την ελπίδα για το μέλλον. Και το μέλλον έχει ένα όνομα για τους Έλληνες. Το, καλύτερη Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι, πρέπει να σηκωθεί η χώρα ψηλά. Και σε αυτό έχει πρωτεύουσα θέση το Κίνημα Αλλαγής. Για να οδηγηθεί η Ελλάδα στη νέα μέρα. Το ΚΙΝΑΛ με τιε θέσεις του και τις δυνάμεις του, με το ''Σχέδιο Ελλάδα'' πορεύεται προς την κατεύθυνση που οδηγεί σε διεξόδους, πορεύεται με ελπίδα  και διεκδίκηση για τη χώρα και την κοινωνία. Καλές γιορτές. Καλή χρονιά. Προσωπικά και οικογενειακά σας εύχομαι να επιτύχετε στα σχέδια σας. Καλή χρονιά για το  ΚΙΝΑΛ, τους βουλευτές του και τα στελέχη του και τους συνεργάτες σας, μαζί με τις οικογένειες τους. Και θα είναι καλή η χρονιά και θα το επιβεβαιώσει και αποδείξει ο ελληνικός λαός, που στις επερχόμενες εκλογές θα πολλαπλασιάσει την εκλογική του δύναμη. Γιατί το ΚΙΝΑΛ ταυτίζεται και δουλεύει για το συμφέρον της χώρας''.
Απαντώντας  η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά είπε «Το 2019, είναι μια χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μια νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια», τόνισε και επισήμανε:Χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να δουλέψουμε για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».Θέλω να ευχηθώ να είναι μια πολύ καλή χρονιά το 2019 για όλους, με υγεία πριν από όλα και πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές» κατέληξε.



Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βιβλίο λεύκωμα με Μουσεία που καταγράφει διάφορα επαγγέλματα και την εξέλιξη της τεχνολογίας σ΄αυτά.  Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κραψιτών επέδωσε στη Φώφη Γεννηματά ένα καλάθι με προϊόντα και ποτά, της ηπειρώτικης γης.
Ακολούθησε παρουσίαση 3 ηπειρώτικων χορών, από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Κραψιτών Αθήνας. Και επειδή δεν είναι δυνατόν μιά γιορτή, να μην έχει το ηπειρώτικο γλέντι ως επακόλουθο, ακολούθησε γλέντι και χορός, με ηπειρώτικους σκοπούς, που έπαιξε η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά, εγγονού του ΠέτροΛούκα Χαλκιά.





Βέβαια στο χορό που διήρκησε αρκετά, συμμετείχαν και οι βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, και η Πρόεδρος των Κραψιτών και όλα τα μέλη του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας.
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν απο την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά γλυκά των ημερών, εδέσματα και αναψυκτικά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συνοδευόνταν από τον σύζυγο της και τα 2 μικρά παιδιά της και βίωσε έντονα τις στιγμές,  τις απόλαυσε και  τις ευχαριστήθηκε, δείχνοντας το, με ευαρέσκεια.





Στη συνέχεια ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν στη Φώφη Γεννηματά: Η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας που συνοδευόταν από τονπρόεδρό  Αλέξη Τσέκα και η Αδελφότητα του Βουθρωτού Βορείου Ηπείρου που συνοδευόταν από τον  Αντιπρόεδρο της ''Ομόνοιας'' Γιώργο Τζομάκα.

Και του χρόνου













































































































































































































































































































Φωτογραφίες: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: