Υλικά ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
10-12 πράσινα σπαράγγια
160 όσπρια βρασμένα (γίγαντες)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 ντοματίνια
1 κ. σ. σέλινο
1/2 φλιτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο και σέλινο
3 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τα σπαράγγια και ξεφλουδίστε το μίσχο 2 εκ. κάτω από την κορυφή.
Κόβουμε όσο τμήμα της βάσης του μίσχου είναι σκληρό. Τα τοποθετούμε όρθια, τα δένουμε με σπαγγάκι και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ,προσέχοντας οι κορυφές να είναι έξω αφήστε να βράσουν για 10-14 '.
Τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας. Χτυπάτε το λάδι με το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμμώδης σάλτσα.
Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια τα σοτάρετε μαζί με τα βρασμένα όσπρια για 2-3' σε τηγάνι με λίγο λάδι. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ,τέλος, ραντίζουμε με τη σάλτσα, γαρνίροντας με λεμόνι, φύλλα από σέλινο και μαιντανό .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου