Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Από που πάνε για το Δρομοκαϊτειο... Καμμένος. Αφού την ψήφισε, κατήγγειλε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!






Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε στη Σύρο, για την υπογραφή συμφώνου για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη και έκανε την παρακάτω αναφορά δύο φορές: τόσο στην ομιλία του κατά τη σχετική τελετή για το σύμφωνο, όσο και αναχωρώντας από το νησί, σύμφωνα με το koinignomi.gr.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε ο κ. Καμμένος στην τοποθέτησή του κατά την υπογραφή του συμφώνου, σημειώνοντας ότι είχε δύο προτεραιότητες μπαίνοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.


«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Αναχωρώντας από τη Σύρο επανέλαβε τα περί αντισυνταγματικής απόφασης, για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και πρόσθεσε: «Οφείλουμε όμως στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί τεράστια αδικία, να την αποκαταστήσουμε με άλλα μέτρα».

«Οφείλει να παραιτηθεί σήμερα», δήλωσε η ΝΔ
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να παραιτηθεί, μετά τη δήλωσή του για τον ΦΠΑ στα νησιά.
«Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν »έγκλημα». Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ποτάμι για Καμμένο: Εχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί 
Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τις δηλώσεις τού υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένου, έκανε -στο περιστύλιο της Βουλής- την ακόλουθη δήλωση: «Εχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το "για την Ελλάδα, ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα, ρε γαμώτο"».
Eνωση Κεντρώων: «Να παραιτηθεί αμέσως ο κ. Καμμένος»
Την άμεση παραίτηση του Πάνου Καμμένου ζητεί η Ένωση Κεντρώων μετά τις δηλώσεις του ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη.
«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, είναι και ανήθικη. Και όμως ο κ. Καμμένος αυτό το ψήφισε. Περιμένουμε να παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος εάν συνέβαινε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ενωση Κεντρώων.
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: