Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η Ραχήλ που μηνύει, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος (της Μενεγάκη ο θαυμαστής ντε) και φίλος του Αλέξη, Καρανίκας, που κλείνει το προφίλ, ο καρκίνος που θεραπεύεται με χασισέλαιο και ανθρωπότητα που στερείται τις κοινοποιήσεις των κυβερνητικών Καρανίκιων sites




Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που όταν δεν έχουν τι να κάνουν την ώρα της δουλειάς (σ.σ.: και βαριούνται την πασιέντζα στο computer.) περιδιαβαίνουν στο διαδίκτυο. Το οποίο βρίθει από τερατωδίες που γράφονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν σχεδόν αληθινές. Ανάμεσα σε αυτές, εξέχουσα θέση τελευταία έχουν οι σχετικές με «θαύματα» που αποδεικνύουν (σ.σ.: καλά, λέμε τώρα.) ότι η συμβατική ιατρική είναι «ξεπουλημένη στις φαρμακοβιομηχανίες» και ότι οι άνθρωποι θεραπεύονται από τον καρκίνο τρίβοντας επάνω τους π.χ. μολόχες, πίνοντας (σ.σ.: πάλι π.χ.) λάδι ή βράζοντας γαϊδουράγκαθα. Δηλαδή ιστορίες σαν το «νερό του Καματερού» αλλά στο πολλαπλάσιο. Και φυσικά ανάλογα με το πόσο «ευηθής» είναι κάποιος τις πιστεύει. Και τις μοιράζει μέσω social media. Γιατί; Μα για να ενημερώσει την ανθρωπότητα.


Η επίμαχη ανάρτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου
Η επίμαχη ανάρτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου

Ε, πάνω σε μια τέτοια «είδηση» έπεσε πρόσφατα και ο Νίκος Καρανίκας, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού. Λογικό. Ατέλειωτες οι ώρες στο Μαξίμου, με κάτι πρέπει να περάσει την ώρα του. Κι έτσι, αφού έκανε το καθήκον του βρίζοντας τη Ραχήλ Μακρή και ποστάροντας διάφορα άρθρα από το «Στο Κόκκινο» και το left.gr μαζί με ένα απόσπασμα από την ομιλία του Νίκου Παππά, είπε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς φίλους του και την φοβερή αποκάλυψη για έναν Ιρλανδό που λέει «θεραπεύθηκε από τον Καρκίνο καπνίζοντας χασισέλαιο» (σ.σ.: ε, ο καθένας με ό,τι του πηγαίνει.).
Πρόκειται για μια αποδεδειγμένα ψεύτικη είδηση φυσικά που κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό αλλά αυτό δεν πτόησε τον πρωθυπουργικό σύμβουλο που βρήκε μια θαυμάσια ευκαιρία να καταγγείλει τις «φαρμακευτικές εταιρίες». Γεγονός που προφανώς στην κλίμακα ηθικής του είναι πιο σημαντικό από το να μη δίνει ψεύτικες ελπίδες ή να οδηγεί τους καρκινοπαθείς σε βλακείες που μπορεί να τους κοστίσουν τη ζωή.
Μάλιστα επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρητό (σ.σ.: ο έξυπνος το παραδέχεται, ο μέτριος δικαιολογείται και ο ηλίθιος επιμένει.»), δεν κατέβαζε τη δημοσίευση όσο κι αν οι φίλοι του στα σχόλια τον διαβεβαίωναν (σ.σ.: σε διάφορους τόνους) ότι πρόκειται για ιντερνετική βλακεία. Προφανώς ως διορατικός σύμβουλος που είναι, εκτίμησε πως όσοι του το έλεγαν ήταν πράκτορες των φαρμακευτικών εταιριών. Μόνο που άλλο να είσαι ένας απλώς αφελής (σ.σ.: για να το πούμε κομψά) χρήστης διαδικτύου και άλλο ένας αφελής (σ.σ.: πάλι για να το πούμε κομψά.) σύμβουλος του Πρωθυπουργού που κοινοποιεί τις βλακείες από το Μαξίμου.

Γι' αυτό και όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει η Ραχήλ Μακρή στα «ρετάλι τσίρκου» και τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς τύπου λαϊκού κουτσομπολίστικου περιοδικού που της εξαπέλυσε (σ.σ.: εδώ κανονικά μπαίνει μουσική εμβατηρίου) δεν έχασε την ευκαιρία. Τον περιέλαβε στο δούλεμα (σ.σ.: ποια η Ραχήλ Μακρή που έχει ανεβάσει κι εκείνη ουκ ολίγες διαδικτυακές συνωμοσιολογικές τερατωδίες.). Τι για «νέα ισοδύναμη πρόταση θεραπείας των καρκινοπαθών που σβήνουν στην αναμονή» έγραψε, τι για «εισαγγελείς που πρέπει να επέμβουν», τι για τον κολλητό του Τσίπρα με «έργο την παρακολούθηση πρωινάδικων και των ενδυματολογικών επιλογών της Μενεγάκη.»
Πώς τελείωσε όλο αυτό; Η Ραχήλ Μακρή υπέβαλε μήνυση για τους χαρακτηρισμούς στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Καρανίκα. Και ο τελευταίος έκλεισε το προφίλ του στο facebook (σ.σ.: αφήνοντας τις αναρτήσεις ανοιχτές μάλλον μόνο για τους «φίλους» του, πράγμα που δεν έχει κανένα επικοινωνιακό αποτέλεσμα βέβαια αλλά δεν είναι ώρα και για άλλα ρεζιλέματα.).
Και έτσι στερήθηκε η ανθρωπότητα τις κοινοποιήσεις των κυβερνητικών sites. Και τις «Καρανίκειες» αναλύσεις του τύπου «Καταλάβατε τώρα γιατί μας πολεμάνε; Για να ξαναπιάσουν την κουτάλα.».
Και φυσικά το γέλιο που συνεπάγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: