Υλικά
6 ώριμα βερίκοκα
1/2 φλιτζάνι κρασί επιδορπίου
120 γρμ. γαλοτυρι
100 γρμ. γιαούρτι
Εκτέλεση
συνταγής
Ξέπλυνε τα βερίκοκα και χωρίστε στα
δύο αφαιρώντας το κουκούτσι
Στρώστε σε ένα ρηχό γυάλινο πυρέξ και
περίχυσε με το κρασί.
Πρόσθεσε και τα μυρωδικά σου και άφησε
τα βερίκοκα να μαριναριστούν για 1 ώρα
Προθερμάνετε το γκριλ σου ή ακόμη
καλύτερα το μπάρμπεκιου και λάδωσε
ελαφρά τη σχάρα. Βάλτε τα βερίκοκα με
την σάρκα προς τα κάτω.
Κατεβάστε από τη φωτιά αφού δείτε να
έχουν κάνει σημάδια από τη σχάρα τα
γυρίζετε από την άλλη πλευρά ανάποδα.
Βγάλε από τη φωτιά και γέμισε ένα, ένα
με το γαλοτυρι όπου έχετε ανακατέψει
με το γιαούρτι γαρνίρετε με φρέσκα
μυρωδικα και καπνιστό ζαμπόν προσουτο,η
καπνιστό ψάρι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου