Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο γενναιόδωρος νέος Μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος. Ειδυλλιακή κρουαζιέρα μετά γεύματος στον Θερμαϊκό, όταν εκατοντάδες άτομα από το ποίμνιο του πένηνται...


Έκπληξη αισθανθήκαμε όταν παραστήκαμε μάρτυρες μιας νυχτερινής ειδυλλιακής μεζεδοκατάνυξης (μετά μουσικής) σε παραλιακό εξοχικό κέντρο της Αγίας Τριάδας.  Μην πάει το μυαλό σας σε μικρό κλειστό κύκλο γνωστών, λόγω πανσελήνου.


Ο κύκλος ήταν μεγάλος και αφορούσε συνεστίαση μετά μουσικής περίπου 400 ατόμων, κληρικών και λαϊκών που έγινε με γενναιόδωρο οικοδεσπότη τον νέο μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνο.
Ο μητροπολίτης έκρινε καλό να "τραπεζώσει", με τον λογαριασμό πληρωμένο από το ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς, 150 νεαρά ζευγάρια από την Καλαμαριά και πλήθος κληρικών κλείνοντας έτσι την φετινή εκκλησιαστική σεζόν (κάτι σαν το τελείωμα των μαθημάτων στα σχολεία).



Μάλιστα προς τον σκοπό αυτό οι συνδαιτημόνες εξέδραμαν στην Αγία Τριάδα με "αγκαζέ" καράβι, που τους περίμενε στην "σκάλα" να τελειώσουν τη βεγγέρα για να τους επιστρέψει στην Καλαμαριά.
Φυσικά παρέστη και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαυρομάτης που βαθύτατα συγκινημένος όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του στην ομήγυρη, γνωστοποίησε για όσους δεν εγνώριζαν τις στενές του σχέσεις με την θρησκεία αποκαλύπτοντας ότι ήταν από μικρός παιδί της εκκλησίας.



Μάλιστα δεν έκρυψε τις προθέσεις του για την ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή ζητώντας την βοήθεια του μητροπολίτη. Και φυσικά εκείνος συμφώνησε δηλώνοντας ότι θα ήταν έτοιμος να δημιουργήσει κάμπινγκ της Μητρόπολης Καλαμαριάς στον Θερμαϊκό αν ο Δήμαρχος του παραχωρούσε την αναγκαία για τον σκοπό έκταση.



Δεν γνωρίζουμε πόσο στοίχισε η κρουαζιέρα μετά "τραπεζώματος"  και μουσικής. Ούτε αν η επιδειχθείσα γενναιοδωρία του μητροπολίτου θα επιδοκιμαστεί από το εκκλησίασμα που συνεχίζει να διαθέτει τον "οβολόν" του μέσω του περιφερόμενου δίσκου κατά τους εκκλησιασμούς.
Εμείς απλά ρωτούμε: Μήπως θα έπρεπε να επιδειχθεί ανάλογη γενναιοδωρία για πλείστους όσους κατατρεγμένους συμπολίτες μας δεν έχουν καν τα απαραίτητα για την διατροφή τους;;
Λέμε μήπως ανάλογες πράξεις εκληφθούν ως πρόκληση στους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε ως χώρα και κυρίως ως πολίτες;;

Για να αποφύγουμε να προσθέσουμε την δυσαρέσκεια που διακρίναμε και μας εκφράστηκε από αγαπητούς ιερωμένους, γνωστούς στην περιοχή μας που πληροφορημένοι το συμβάν της νυχτερινής συνεστίασης προσέτρεξαν να το επιβεβαιώσουν  μη πιστεύοντες τα μάτια τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: