Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Το πρώην ΤΕΒΕ Πρέβεζας (ΟΑΕΕ) αποκαλύπτει τα ψέμματα του Κατρούγκαλου, για τη δήθεν περίθαλψη των ανασφάλιστων

oaee1

Το παραμύθι του Κατρούγκαλου και του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν δικαίωμα των ανασφάλιστων και των ανέργων να απολαμβάνουν δωρεάν τις παροχές του δημόσιου συστήματος υγείας, έρχεται δυστυχώς να αποκαλύψει με ένα έγγραφό του που έδωσε ως απάντηση σε συμπολίτη, το πρώην ΤΕΒΕ Πρέβεζας που σήμερα αποκαλείται ΟΑΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας συμπολίτης που έκλεισε την επιχείρησή του το 2004 και είναι άνεργος εδώ και πολλά χρόνια, χρειάστηκε προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας, να βγάλει βιβλιάριο ασθενείας όπως του υπέδειξαν, απευθυνόμενος στο ΙΚΑ. Εκεί τον πληροφόρησαν ότι εφόσον έχει ένσημα και στο ΤΕΒΕ θα προσμετρηθούν και αν συμπληρωθούν 3.000 συνολικά θα μπορέσουν να του εκδώσουν βιβλιάριο για να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ως ανασφάλιστος.
Όταν στη συνέχεια απευθύνθηκε στο ΤΕΒΕ για να του βεβαιώσουν τα ένσημα που είχε πληρωμένα, του απάντησαν, όπως φαίνεται στο παραπάνω έγγραφο, ότι δεν μπορούν να του χορηγήσουν τη βεβαίωση που ζήτησε επειδή δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των οφειλών του και δεν έχει ρυθμιστεί το χρέος του. Και πως ένας άνεργος χωρίς κανένα εισόδημα μπορεί να κάνει ρύθμιση; Η αναλγησία και η ξεφτίλα στο Ελληνικό κράτος σε όλο της το μεγαλείο.
Δηλαδή με δυο λόγια του απάντησαν ότι δεν δικαιούται να πληροφορηθεί ούτε πόσα είναι τα ένσημα που έχει πληρώσει, επικαλούμενοι ένα νόμο του 2006.
Οπότε ή στον ΟΑΕΕ Πρέβεζας δεν έχουν πληροφορηθεί ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει δρομολογήσει και διαφημίζει σε όλους τους τόνους το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην περίθαλψη ή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παραμύθια και έχει ξεχάσει να δώσει κατευθύνσεις και να αλλάξει μια σειρά νόμους που είχαν φτιάξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Γεγονός είναι ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μείνει στο δρόμο είναι τα θύματα της υπόθεσης και σε ότι αφορά τον ασφαλιστικό τομέα δεν μπορούν να έχουν καν την τύχη που έχει ο κάθε Νιγηριανός, Πακιστανός, Αφγανός ή Αλβανός οικονομικός μετανάστης που βρίσκεται στη χώρα μας και απολαμβάνει δωρεάν τις παροχές του δημόσιου συστήματος υγείας.
Το PrevezaPosto αναδεικνύει το θέμα και περιμένει τις ενέργειες των τοπικών βουλευτών μας.
Σαν εξαγγελία κύριε Μπάρκα ακούστηκε πολύ ευχάριστα στα αυτιά η πληροφορία ότι όλοι οι ανασφάλιστοι έχουν δικαίωμα στη δημόσια υγεία, που μου ανακοινώσατε στο ραδιόφωνο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σας πίστεψαν και προσφεύγοντας στο νοσοκομείο για να νοσηλευτούν βρήκαν ένα αξεπέραστο τείχος γραφειοκρατίας που δεν φροντίσατε ως ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπιστεί. Εκτός και αν τα περί ανασφάλιστων αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα, που όμως έχει κοντά ποδάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: