Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ιστοσελίδα-διαφήμιση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Ιστοσελίδα-διαφήμιση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η δουλειά των Τσέχων επιστημόνων της Natura Opava, με την οργάνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας, έχει ίσως υποτιμηθεί από πλευράς Δήμου Πρέβεζας, καθώς μέχρι και σήμερα ένας «μοχλός τουριστικής ανάπτυξης» για ολόκληρη την περιοχή, δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλάνο αξιοποίησης της τουριστικής προβολής του Δήμου. Η οργάνωση από την Τσεχία προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και δημιούργησε μία ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα, που διαφημίζει σε όλη την Ευρώπη το Μουσείο.
Η εκπόνηση μουσειολογικής μελέτης για Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι, είναι μία πρόταση που επαναλαμβάνεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής εδώ και χρόνια και ακόμη βρίσκεται στο... περίμενε.

 MG_5570

Στην ιστοσελίδα οι επιστήμονες κάνουν ειδική αναφορά στον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γιαννούλη, ο οποίος παραχώρησε το χώρο, αλλά και στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο για τη βοήθειά του.
Για τη δουλειά και την προσφορά τους οι Τσέχοι ψάχνουν να αντλήσουν χρηματοδότηση από προγράμματα του κράτους τους, αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Έχει ήδη μάλιστα καταθέσει πρόταση δράσης, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +, με τίτλο «Common Europe/ Κοινή Ευρώπη», που αφορά την κινητικότητα των νέων. Πρόκειται για την κατασκήνωση 52 νέων και 8 εκπαιδευτών στους Αγίους Αποστόλους, για 8 ημέρες τον Αύγουστο του 2016. Οι νέοι θα προέρχονται απο Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία. Η κινητικότητα τους θα αφορά την σχέση και γνωριμία των νέων με τον χορό ,τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τις χώρας που τους φιλοξενεί.

Δείτε κλικάροντας ΕΔΩ την ιστοσελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: