Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Προχωρά σταθερά το project των πολιτιστικών διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Προχωρά σταθερά το project των πολιτιστικών διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου


Πόλο έλξης αποτελούν τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και του Ν. Πρέβεζας (Νικόπολη, Κασσώπη), για λάτρεις του πολιτισμού από όλη τη Χώρα, όπως επισημάναμε με σχετικό ρεπορτάζ στις αρχές του μήνα και όπως φαίνεται η Περιφέρεια Ηπείρου έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα των πολιτιστικών διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε η κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου»», προϋπολογισμού ευρώ 59.980,00 με ΦΠΑ.


diazwma2

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έργο θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων που θα αφορούν τις πολιτιστικές διαδρομές σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το έργο στο θέατρο των Γιττάνων θα είναι το πρώτο έργο-γέφυρα μεταξύ παλαιού και νέου ΕΣΠΑ.
Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει το όλο εγχείρημα, μας επισήμανε πως το project των πολιτιστικών διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου προχωρά με σταθερά βήματα, ενώ σημείωσε πως η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει είναι ήδη έντονο, αποδεικνύοντας τη σημασία του όλου εγχειρήματος.
Να σημειώσουμε πως οι Πολιτιστικές Διαδρομές εφαρμόζονται σε 4 Περιφερειακές Ενότητες, στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Αμβρακίας και των Γιτάνων), 8 αρχαιολογικούς χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και αποτυπώνουν 2.300 χρόνια ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: