Ως παλαιολιθικούς βουκόλους που δεν έχουν ανακαλύψει την ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων περιγράφει την χαζοΝΔ ο Τζήμερος και δεν έχει άδικο. 

Μιλάμε για τα απόλυτα βλαχαδερά της ίντριγκας


Εδώ σας θέλω. Μια πρόταση που υποβάλλεται 8 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας γίνεται δεκτή, ναι ή όχι; Αν πείτε "ναι" θα ρωτήσω: κι αν υποβληθεί 10 λεπτά μετά την λήξη; Αν ξαναπείτε "ναι" θα ξαναρωτήσω: αν υποβληθεί 12 λεπτά μετά την λήξη; Θα σας πάω έτσι, δίλεπτο προς δίλεπτο, μέχρι να πείτε "όχι". Αν, πείτε "όχι" π.χ. στο 20λεπτο μετά τη λήξη, θα ρωτήσω: άρα η κανονική λήξη είναι 20 λεπτά μετά την... κανονική λήξη; Κι αν υπήρχε και τέταρτος υποψήφιος που έφερνε την υποψηφιότητα 22 λεπτά μετά την λήξη, τον καθυστερημένο των 20 λεπτών θα τον δεχόμαστε ενώ τον καθυστερημένο των 22 θα τον απορρίπταμε;

Ή υπάρχει λοιπόν προθεσμία ή δεν υπάρχει. Αν υπάρχει πρέπει να τηρείται. Όμως, να γιατί χρειάζονται και οι ασφαλιστικές δικλείδες. Το μέλλον της ΝΔ είναι μείζονος σημασίας διακύβευμα όχι μόνο για την (κατά φαντασία της) αστική παράταξη, αλλά για τη χώρα. Η ΝΔ θα πρέπει να προσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα, να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι ένας μηχανισμός διαπλοκής και πελατειακών εξυπηρετήσεων με περισσότερες συνιστώσες από του Συριζα (ακροδεξιοί, λαϊκιστές, θρησκόληπτοι, ψεκασμένοι, πατριδοκάπηλοι, και κάποιοι σοβαροί ευρωπαϊστές και φιλελεύθεροι) ή θα μεταμορφωθεί σε σύγχρονο, ιδεολογικώς αναγνωρίσιμο κόμμα. Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα χρειάζεται τον Άδ. Γεωργιάδη. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι Αδώνιδες στην Ν. Δημοκρατία, καλό θα της έκαναν.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι με ομόφωνη δήλωση των άλλων υποψηφίων ότι την αποδέχονται κατά παρέκκλιση του τυπικού. Αν οι άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν πρόβλημα, της εφορευτικής επιτροπής δεν της πέφτει λόγος. Πρέπει να το κάνουν και για λόγους πολιτικής αβρότητας αλλά και για να μην δείξουν ότι εκμεταλλεύτηκαν το τυπικό για να απορρίψουν το ουσιαστικό.

Το ότι κοτζάμ (λέμε τώρα...) κυβερνητικό κόμμα δεν έχει ανακαλύψει την ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων, τουλάχιστον για τα εσωκομματικά του, κάτι που η "Δημιουργία, ξανά!" έκανε από την πρώτη στιγμή, είναι μία ακόμα απόδειξη για το πόσα πράγματα πρέπει να αλλάξουν σ' αυτό παλαιολιθικό μόρφωμα. Και μια που το συζητάμε: στις πληρωμές των τοκοχρεολυσίων των δανείων που πήρε η ΝΔ από τις τράπεζες με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2020, να υποθέσω ότι και εκεί δεν αργούν ούτε λεπτό, ε;