Aπό στιγμή σε στιγμή ο Γιώργος Αυτιάς ετοιμάζεται να ανακοινώσει το κόμμα του το οποίο θα είναι ανθρωποκεντρικό με επίκεντρο τους συνταξιούχους, τους ανασφάλιστους, τους αγρότες, τους άνεργους και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες. 

Οι μετρήσεις θέλουν το κόμμα του Γιώργου Αυτιά να αγγίζει το 15% καθώς τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια μακελειού των συνταξιούχων. 
Ο Γιώργος θα επιχειρήσει να προλάβει το κόμμα του Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος παίζει μπάλα στο ίδιο γήπεδο του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού.
Στόχος του Γιώργου Αυτιά είναι να ιδρύσει το ελλληνικό Εργατικό Κόμμα και μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα να διεκδικεί ακόμη και την εξουσία.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάριου Χριστοδούλου στο Newpost ο προυολογισμός προβλέπει νέο πετσόκομα στις συντάξεις και νέα μέτρα 7 δις ευρώ τους επόμενους μήνες!
Νέα «βάρη» 4,4 δισ. ευρώ σε φορολογούμενους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων κομίζει ο προϋπολογισμός του 2016, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ (894 εκατ. ευρώ).  
Το προσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή ενσωματώνει μέτρα συνολικού ύψους 6,379 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 που υπαγορεύονται από το Μνημόνιο. Από αυτά τα 4 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους φόρους και τα 2,4 δις. ευρώ από περιστολές που θα γίνουν στις δαπάνες και δη από νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ παρά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. 
Δεν αποκλείεται ο «λογαριασμός» της λιτότητας  να είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς το επόμενο έτος θα ενεργοποιηθούν μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο όπως οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, η ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στην φορολογική κλίμακα, η κατάργηση φοροαπαλλαγών τα οποία ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί. Τα μέτρα αυτά θα εξειδικευτούν και θα κοστολογηθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.  
Ειδικότερα, στο σκέλος των εσόδων το 2016 προβλέπονται πρόσθετα μέτρα ύψους 2,494 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από:
*             1,417 δις ευρώ από τις αλλαγές στον ΦΠΑ.
*             200 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα ενοίκια. 
*             301 εκατ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 
*             361 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. 
*             63,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων.
*             10,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο νόμο για τις εκατό δόσεις.
*             80,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
*             15 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες.
*             28,6 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
*             40,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συμμόρφωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ).
*             13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντήζελ
*             8,6 εκατ. ευρώ από το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις .
*             226,8 εκατ. ευρώ από την επέκταση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στο 30% των κερδών του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +1,75% και στα κέρδη από VLT's. 
Η φορολογική καταιγίδα δεν σταματά εδώ αφού το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει νέα φορολογικά βάρη σε όλους τους φορολογούμενους καθώς σύμφωνα με το Μνημόνιο δρομολογούνται:
*             Η μεταρρύθμιση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματα με αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες και τους συντελεστές.
*             Η σταδιακή κατάργησης της φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών.
*             Η σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου.
*             Η κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% επί των μισθών και των συντάξεων και τις κατασχέσεις και η μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις.
*             Η κατάργηση μη δικαιολογούμενων φοροαπαλλαγών και η αντικατάστασή τους όπου απαιτείται από στοχευμένες παρεμβάσεις ισοδύναμου κοινωνικού αποτελέσματος. 
Στο σκέλος των δαπανών, το επόμενο έτος προβλέπονται περικοπές ύψους 1,851 δισ. ευρώ:
*             1.268,6 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στις συντάξεις, εισφορές και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλιση. Επιμέρους, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο δημόσιο θα οδηγήσει σε μείωση των δαπανών συντάξεων δημοσίου κατά 258,1 εκατ. ευρώ.
*             105 εκατ. ευρώ για τα κοινωνικά επιδόματα . Το ποσό αυτό αφορά την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης
*             400 εκατ. ευρώ από περικοπές στις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
*             22 εκατ. ευρώ από το κονδύλι της νοσοκομειακής περίθαλψης.