Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Θα ψηφίσει και ο Τσίπρας τον Μεϊμαράκη;



Μπορεί ο Τσίπρας να έχει ...πολλά κουσούρια. Μπορεί να είναι ανίκανος να σταθεί μπροστά σε μετρ της επικοινωνίας όπως ο Μπιλ Κλίντον και να ρεζιλεύεται. Όμως, εδώ στην Ελλάδα αναμφισβήτητα μπορεί να είναι άνετος και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Αυτό που έκανε στον Μεϊμαράκη ασφαλώς ο Βαγγέλας θα το θυμάται για πολύ καιρό. Κι εκτός από τους βαρόνους του κόμματος που τον στηρίζουν βρήκε τώρα και σύμμαχο τον Τσίπρα που δεν αποκλείεται να πάει και να... ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για να τον ενισχύσει. 
Μιλώντας για τον ΦΠΑ και τα ισοδύναμα που θα βρει ο κ. Τσίπρας εκτός κειμένου απευθύνθηκε προς τον Μεϊμαράκη και του είπε: «Ελπίζω κ. Μεϊμαράκη να έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα, να είστε εσείς αυτός που θα μου ζητάτε ισοδύναμα μέτρα για το δημόσιο συμφέρον» είπε και διάφορα στελέχη της ΝΔ ξεσπούν σε γέλια. «Βλέπω υπάρχουν αντιρρήσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να δυναμιτίσει την κατάσταση. 
Πράγματι το να επιλέγει ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει είναι τραγικό και ο Βαγγέλας έχει πρόβλημα. Είναι σα να του λέει ο Τσίπρας «βγες Βαγγέλη κι όπου σε βρίσκω θα σου ρίχνω και 7,5 μονάδες στο κεφάλι. Μακάρι να είσαι εσύ ο αρχηγός και εγώ να είμαι μια ζωή πρωθυπουργός». 
Δεν περιποιεί τιμής επομένως στον υποψήφιο πρόεδρο να έχει δίπλα του τον Τσίπρα. Και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο γιατί δεν μπορεί ο Μεϊμαράκης να είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Τον έχουν του χεριού τους, ξέρουν και οι Συριζαίοι ότι εκπροσωπεί το παλιό και τρέμουν στην ιδέα να βρεθεί ένας αντι - Τσίπρας, νέος, δυναμικός, χωρίς εμπλοκές σε διάφορα περίεργα συστήματα και κυρίως ο εκφραστής της ανανέωσης που θέλει το πολιτικό σύστημα. 
Αν ήταν δυνατόν λοιπόν να ψήφισαν και οι Συριζαίοι στη ΝΔ θα έριχναν μονοκούκι στον Βαγγέλα. Με τα αστειάκια του, τις ατάκες του που μόνο καλό κάνουν στον Τσίπρα, την πολιτική των συνεργασιών πάση θυσία που εισήγαγε και τη φιγούρα του καλοκάγαθου ταβερνιάρη που έφερε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ο Μεϊμαράκης, είναι ο καλύτερος αντίπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: