Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει την Ολυμπιακή κληρονομιά του 2004... εγκαθιστώντας πρόσφυγες



Independent: Τα άδεια γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα στεγάζουν πρόσφυγες

«Για μήνες είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Βικτωρίας, στην καρδιά της Αθήνας: μερικές εκατοντάδες από τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν από την Ελλάδα μέσω Τουρκίας με την ελπίδα να καταλήξουν κάπου στην Αυστρία ή στην Γερμανία. Και δυστυχώς κολλάνε στην Ελλάδα», γράφει ο Πίτερ Πόπαμ στον βρετανικό Independent. Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει: ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βρετανός δημοσιογράφος.

image

«Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρήκε τη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των προσφύγων. Εκ των υστέρων θα έλεγε κανείς ότι ήταν η προφανής λύση στο πρόβλημα. Άνοιξε τα άδεια, εγκαταλελειμμένα γήπεδα και στάδια που κάποτε φιλοξένησαν τους δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004», συνεχίζει ο Πόπαμ. Χαρακτηρίζει τα ολυμπιακά ακίνητα «λαμπρά σύμβολα της ελληνικής σπατάλης στα χρόνια της ανάπτυξης», αλλά και «θύματα» της αναποτελεσματικότητας και δυσκαμψίας όλων των κυβερνήσεων που ακολούθησαν και ουδέποτε κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν.
Σύμφωνα με τους πρόσφυγες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε όλο το καλοκαίρι για να τους βοηθήσει. Οι πρόσφυγες με τους οποίους μίλησε ο Βρετανός του είπαν πως πληροφορήθηκαν με ανακούφιση ότι ο «υπηρεσιακός» Γιάννης Μουζάλας παρέμεινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: