Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τι άλλο έπρεπε να πει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, για να καταλάβουμε ότι νοσοκομείο δεν γίνεται στην Πρέβεζα. Ο Δημήτρης Τσουμάνης επιμένει ''και τον Πρωθυπουργό επισκέφθηκα''


Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος,  συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και τον Ιατρικό Σύλλογο και συζήτησαν στη αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου Πρέβεζας για τα προβλήματα του υπάρχοντος Νοσοκομείου αλλά και θέματα των εργαζομένων ώστε να δοθούν λύσεις. Μετά τη δίωρη συνάντηση, ο αναπληρωτής Υπουργός παραχώρησε μίνι συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε μεταξύ άλλων εισηγητικά «Είμαστε εδώ γιατί τα προβλήματα της Υγείας είναι μεγάλα, ήταν μεγάλα αλλά επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια με την κρίση. Θα πρέπει να πω ότι το Νοσοκομείο κρατά ένα σοβαρό επίπεδο υγείας, έχει τα προβλήματά του, εμείς θα το στηρίξουμε. Μεταφέραμε κάποιο προσωπικό από το ΠΕΔΥ Πρέβεζας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο. Είμαστε σε συνεχή εργασία με τη Διοίκηση για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα μικροπροβλήματα. Και τα Κέντρα Υγείας του Νομού θα ενισχυθούν και πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» υποστήριξε.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε δηλώσεις του στα Ιωάννινα, μία μέρα νωρίτερα (Πέμπτη 30 Οκτωβρίου) σε ερώτηση για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας ο κ. Γρηγοράκος απάντησε χαρακτηριστικά «Έχει δώσει ο Πρωθυπουργός κατεύθυνση να γίνει νέο Νοσοκομείο. Το που θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα» δήλωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της Πρέβεζας, αναφορικά με τις παραπάνω δηλώσεις αλλά και για τις ενέργειες του Βουλευτή Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνη τόνισε «Ο συνάδελφός μου (κ. Τσουμάνης) με έχει επισκεφθεί επανειλημμένως και έχει επισκεφθεί το Πρωθυπουργικό Γραφείο και τον Υπουργό».
Στη δήλωση του κ. Γρηγοράκου ο Βουλευτής Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνης διέκοψε λέγοντας «και τον Πρωθυπουργό επισκέφθηκα» επιχειρώντας να διορθώσει τον Υπουργό χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς ο κ. Γρηγοράκος επέμεινε στην άποψή του κάνοντας νεύμα με το χέρι του στο Βουλευτή και  λέγοντας χαρακτηριστικά «Το Πρωθυπουργικό Γραφείο». 

Θα πρέπει να  σημειώσουμε ότι και μόνο αυτή η δήλωση του κ. Γρηγοράκου, αποτέλεσε ηθική δικαίωση για την Τ.Φ.
Συνεχίζοντας ανέφερε ακόμη «Επειδή είμαι ο αρμόδιος Υπουργός για τα Νοσοκομεία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες μου έχουν φέρει όλο το φάκελο. Έχει χωροθετεί, ο Δήμος έχει δώσει και το οικόπεδο και περιμένουμε την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το που θα γίνει το Νοσοκομείο που είπα χθες (στα Ιωάννινα) να ξέρετε ότι με απασχολεί ακόμη αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Εγώ είχα μία άλλη άποψη τότε. Είχα πει ότι το Νοσοκομείο αυτό πρέπει να παίξει ένα κεντρικότερο ρόλο. Δεν μπορώ όμως να μπω στις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας. Άρα εμείς λοιπόν είμαστε τώρα για να το ξανασκεφτούμε. Τα δεδομένα βέβαια έχουν αλλάξει, έχουμε ένα μεγάλο Νοσοκομείο καινούριο (Λευκάδα). Έχουμε κάνει πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια για Νοσοκομεία που δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε. Φτιάξαμε μεγάλες δομές Υγείας που δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε. Ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα. 
Η πραγματικότητα λέει ότι το Νοσοκομείο αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί γιατί έχει ξεπεραστεί. Θα πρέπει να βρούμε όλα  τα μέσα για να φτιάξουμε ένα καινούριο Νοσοκομείο».



Όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε «Θα το στηρίξουμε λίγο το Κέντρο Υγείας, δεν έχει γιατρούς. Θα βάλουμε μία θέση παραπάνω αγροτικού γιατρού και μία θέση ακόμα στην Αγιά. Θα πρέπει να δούμε τα Κέντρα Υγείας του Νομού που έχουν ειδικευμένους γιατρούς να μπορέσουμε να τους φέρουμε και να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο και βέβαια τα επείγοντα του Νοσοκομείου να λειτουργήσουν  με ειδικούς γιατρούς. Παρεμβασούλες όχι μεγάλου κόστους».

Σε ερώτηση για το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης το οποίο είναι από το 2011 έτοιμο και παραμένει εκτός λειτουργίας και στην απάντηση του κ. Βορίδη στο Κοινοβούλιο ότι το δημόσιο δεν έχει χρήματα, ο κ. Γεωργάκος τόνισε «Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως Χώρα. Έχουμε μια Δομή εδώ κοντά σας με 80 κρεβάτια στην Αμφιλοχία και το αφήσαμε. Τα λεφτά πήγανε και είναι κλειστό, κουκουβάγιες νυχτερίδες και αράχνες, δεν υπήρχε ορθολογική σκέψη. Στην ΥΠΕ υπάρχουν 10 Κέντρα Αποκατάστασης και είναι όλα κλειστά, δεν υπήρξε ένας προγραμματισμός. Το Κέντρο Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Να το νοικιάσουμε και ας το κάνουν ότι θέλουν. Εγώ είπα στο Δήμαρχο Σαντορίνης πάρτο και λειτούργησέ το. Ξέρουμε ότι είμαστε σε οικονομική κρίση, ξέρουμε ότι δεν έχουμε προσωπικό, λάθος ήταν και της Αμφιλοχίας. Πως θα τα λειτουργήσουμε; Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να είμαστε προσεκτικοί. Έγινε μια λάθος επιλογή στη Σαντορίνη, τι να κάνουμε δηλαδή; Να το έχουμε να σαπίζει; Έχει τα καλύτερα μηχανήματα και σαπίζουν. Ο Δήμαρχος της περιοχής μπορεί να το πάρει και να το λειτουργήσει».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου, ο Υπουργός υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο θα γίνει με χρονοδιάγραμμα πέντε ετών με πρότυπο αυτό της Ζακύνθου.
Συμπερασματικά από τη συνέντευξη τύπου του κ. Γεωργάκου, δεν υπήρξε καμία δέσμευση, γραπτή ή προφορική ότι θα ανεγερθεί νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα, παρά μόνο τα ήδη γνωστά περί οικοπέδου που παραχωρήθηκε αλλά και οι διαθέσεις που υπάρχουν για το μέλλον.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δένδιας ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον  Πρωθυπουργό για την ένταξη του Νοσοκομείου Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (σύμφωνα με όσα είχε πει σε συνέντευξη τύπου πριν λίγες μέρες ο Βουλευτής Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνης), είναι από χθες ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και τη θέση του στο Υπουργείο Ανάπτυξης πήρε ο κ. Σκρέκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: