Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας: Ανακαλεί την προσφυγή που είχε κάνει ο Δήμος κατά της δημοπρασίας για τη Μαρίνα

DSC00659

Τώρα που ο Δήμος ήδη έχει αποκτήσει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και που έχει αποδειχθεί η ασυνέπεια της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει υποχρεώσεις ύστερα από την δημοπρασία στην οποία έλαβε μέρος μόνο η ίδια και άλλη μία εταιρεία μετόχου της εταιρείας που τελικά ανέλαβε την Μαρίνα, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή υπαναχώρησε και αποχωρεί από μια σημαντική δίκη.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας θα εκδικάζονταν τις επόμενες μέρες η προσφυγή του Δήμου κατά του πρώην Λιμενικού Ταμείου, που αφορούσε την δημοπρασία που είχε γίνει για την Μαρίνα Πρέβεζας.
Η προσφυγή είχε γίνει επί Δημαρχίας του Μιλτιάδη Κλάπα όταν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήταν ο Απόστολος Τάσσης, σημερινός προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και μετά από αναβολές η υπόθεση θα έπρεπε να εκδικαστεί με την παρουσία του Δήμου τις επόμενες μέρες.



Χθες όμως Πέμπτη(9-10-14) τέθηκε σαν θέμα η ανάκληση της προσφυγής από την πλευρά του Δήμου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ο Δήμος να μην παρασταθεί, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο δώρο στους «επενδυτές» που ήδη έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι.
Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κατέρης και Βασίλης Κωστούλας. Το σκεπτικό της πλειοψηφίας ήταν ότι δεν μπορεί ο Δήμος να στραφεί κατά Νομικού προσώπου που πλέον ανήκει σε αυτόν.

Αυτό δεν ισχύει αφού το ΔΛΤ είναι διάδοχος του πρώην Λιμενικού Ταμείου και έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του, αλλά και τις ευθύνες για μη σύννομες ενέργειες. Αποτελεί δε ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο.
Έχει προηγηθεί ένα δώρο ακόμη καθώς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έστειλε απλώς εξώδικο στους»επενδυτές» να επιστρέψουν χρήματα που εισέπρατταν χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται από τη Μαρίνα, αντί να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: