Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εν κρυπτώ (δεν γνωρίζουν τίποτε η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πάργας) επένδυση ύψους 12.000.000 ευρώ στο Βάλτο της Πάργας !!!! Εμφανίστηκε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, που δηλώνει ότι πήρε την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.



Aναζητήσαμε την εταιρεία ΟΚΡΙΒΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕ, μέσω goole και το μόνο που βρήκαμε στη σελίδα του Υπουργείου Οικομομικών είναι ότι δραστηριόποείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μετατροπή ηλιακής ενέργειας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Τι σόϊ εταιρεία  περιορισμένης ευθύνης είναι αυτή, που δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για τις δράσεις της;  Που το μόνο στοιχείο της  είναι  το τηλέφωνο 210- 6254708 και η Διεύθυνση:  Σαλαμίνος 20, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ, χωρίς να υπάρχει πουθενά καταγραφή fax και e-mail.

Eπίσης στο site της μονοπρόσωπης εταιρείας Business Concept Finance, που ασχολείται με το έργο της εκπόνησης επιχειρηματικών σχεδίων και τη διαχείρηση επενδυτικών έργων,  της οποίας ιδιοκτήτης και πρόεδρος, είναι κάποιος Αθανάσιος Τσάκωνας υπάρχει η εξής καταχώρηση στην ένδειξη, Πελάτες της BCF

ΟΚΡΙΒΑΣ Ε.Π.Ε.

Περίοδος Υλοποίησης: 2014 - 2017

Έργο: Στόχος του επενδυτικού σχεδίου είναι η κατασκευή και λειτουργία:
  • Τουριστικού Λιμένα σκαφών αναψυχής, δυναμικότητας 218 θέσεων ελλιμενισμού
  • Ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 61 δωματίων - 130 κλινών

Τόπος Εγκατάστασης:
Θέση «Βάλτος» του Δήμου Πάργας, του Νομού Πρεβέζης

Συνολική Επιφάνεια Εγκαταστάσεων:24.973,05m2

Δυναμικότητα:   
Τουριστικός Λιμένας:218 θέσεις ελλιμενισμού
Ξενοδοχειακή μονάδα: 61 δωμάτια - 130 κλίνες

Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός Έργου: ? 12.295.458,95

Ποσοστό Επιχορήγησης: 40,00%

Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του, για το τι έχει στηθεί στην πλάτη της ομορφότερης περιοχής της Ηπείρου και των Παργινών...

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πάργας,
Ο αντιδήμαρχος Πάργας κ. Τζούρος δηλωσε την ασάφεια της εικόνας που έχουν στο Δήμο για το έργο καθώς οι ίδιοι δεν είναι ενήμεροι

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο δήμο Πάργας με την εμφάνισης της εταιρίας ΟΚΡΙΒΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕ, που πήρε την έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, να επενδύσει στη παραλία του Βάλτου συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη με τη δημιουργία ξενοδοχείου και μαρίνας χωρητικότητας 220 θέσεων .

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εν κρύπτω καθώς η περιφέρεια και ο Δήμος δεν γνώριζαν για το επικείμενο έργο .

Ο κ. Τζούρος αντιδήμαρχος Πάργας, μίλησε στον Prisma 95,1 επί του θέματος δηλώνοντας την ασάφεια της εικόνας που έχουν στο δήμο για το έργο καθώς οι ίδιοι δεν είναι ενήμεροι.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα για γνωμοδότηση ή αδειοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζούρος και σχολίασε ότι η παραλία του Βάλτου είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία της Ηπείρου.

«Αν την ενισχύσουμε με 220 εξατμίσεις σκαφών , θα υπάρξει πρόβλημα ... Θέλουμε μαρίνα και πέντε αστέρων ξενοδοχείο σε κάποιο άλλο σημείο , όπως στη πίσω πλευρά του Βάλτου »κατέληξε.


Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάργας κ. Δημάκος μιλάει στον Prisma 95,1 για τη δημιουργία ξενοδοχείου και μαρίνας στην παραλία του Βάλτου.

Ο πρόεδρος ξενοδόχων κ. Δημάκος μίλησε στον Prisma 95,1 για το θέμα που έχει προκύψει στο δήμο Πάργας σχετικά με την εμφάνιση της εταιρίας ΟΚΡΙΒΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕ , η οποία σκοπεύει να επενδύσει στη παραλία του Βάλτου συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη με τη δημιουργία ξενοδοχείου και μαρίνας χωρητικότητας 220 θέσεων. Η αναστάτωση προκλήθηκε από τη στιγμή που ο δήμος και περιφέρεια δεν ήταν ενήμεροι για το επικείμενο έργο και η έγκριση ήρθε απευθείας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες.

Ο κ. Δημάκος είπε χαρακτηριστικά ,ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση παρά μόνο διάχυτες πληροφορίες δε μπορεί να εκφράσει τη γνώμη της ξενοδοχειακής ένωσης επί του θέματος. Παρόλα αυτά μας έδωσε τη δίκη του εκτίμηση σχολιάζοντας θετικά μια επένδυση τέτοιας μορφής, εφόσον φυσικά τηρηθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις , ώστε να μην επηρεαστεί το περιβάλλον , αλλοιώνοντας την εικόνα και τη χρήσης της παραλία.

Άλλωστε πρόσθεσε θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας και θα αλλάξει η τουριστική μορφή της Πάργας ανοίγοντας τη πόρτα διέλευσης σε ένα άλλο είδους τουριστών. Μια Μαρίνα πάντα δίνει ώθηση και αναβαθμίζει τη κάθε περιοχή ανέφερε.

Ταυτόχρονα σε ερώτημα για τη μη πληροφόρηση του δήμου και της περιφέρειας της συγκεκριμένης επένδυσης ,ο κ. Δημούκας απάντησε ότι του κινεί την περιέργεια και του προκαλούνται υποψίες, έκτος βέβαια αν είναι ενήμεροι της διαδικασίας και δε μας το κοινοποιούν ,κατέληξε.

Ακούστε τον κ. Δημάκο


1 σχόλιο:

ΓΕΡΣΩΤ είπε...

Γνωρίζει κανείς ποία οικόπεδα κατέχει ήδη αυτή η εταιρεία στον Βάλτο;
Στο προφιλ της εταιρείας διαβάζω, Ποσοστό Επιχορήγησης: 40,00%.
Ποιός και πότε τους επιχορήγησε;
Ποιοί είναι οι μέτοχοι της Ε.Π.Ε;