Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στα πλαίσια των γιορτών, για τα 102 χρόνια Ελεύθερης Πρέβεζας, το Δίκτυο Πάφου συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές!


Την πρώτη συνάντηση μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Ιουνίου πραγματοποίησαν  Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πάφου. 


Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 102 χρόνια Απελευθέρωσης της πόλης και  συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και Κέρκυρας  Κώστας Νικολούζος , ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Πόλυς Πολυδώρου ,ο  εκπρόσωπου του Δημάρχου Λαμιέων Φώτης Σαϊτης συνοδευόμενος από τον  συντονιστή του Δικτύου Πάφου Τάκη Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Κοσμάς Κορωναίος, Ευάγγελος Συγκούνας και Γεράσιμος Ντίτσος , ο πρόεδρος  της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Δημήτρης Παππάς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων.


http://www.epiruspost.gr/images/stories/diafora/DIKTYO_PAFOY.jpg


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης καλωσόρισε τους Δημάρχους τονίζοντας  ότι είναι μια πολύ ευκαιρία να επανακαθορισθούν οι σχέσεις και οι μεταξύ τους  συνεργασίες.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο που διανύουμε για την Αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την ανησυχία του για τα πλήγματα  που δέχεται ο θεσμός. Σε ότι αφορά το Δίκτυο Πάφου ο κ Νικολούζος το χαρακτήρισε ως πηγή  πολύτιμων εμπειριών υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό οι στόχοι να  "επικαιροποιηθούν" και οι σχέσεις των Δήμων να γίνουν πιό ουσιαστικές.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς  Θεοδόσης Μπακογλίδης περιγράφοντας τα προβλήματα της ανθρωπιστικής  κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και επηρεάζουν άμεσα τον θεσμό της  Αυτοδιοίκησης.

Σε ότι αφορά το Δίκτυο Πάφου ο κ.Μπακογλίδης έκανε λόγο για νέες δυνατότητες  που ανοίγονται μεταξύ των πόλεων μελών με συνεργασίες σε πολλά επίπεδα και τις  δράσεις που μπορεί να αναπτύξει η Καλαμαριά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Πόλυς Πολυδώρου μετέφερε προς όλους τους  χαιρετισμούς και την αγάπη του Κυπριακού Λαού υπογραμμίζοντας τους στενούς  δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των 6 αδελφοποιημένων  Δήμων και τις παράλληλες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί.

Στον διάλογο που ακολούθησε ο συντονιστής του Δικτύου Τάκης Παπαβασιλείου  αναφέρθηκε σε δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την προβολή των  πόλεων και των τοπικών προιόντων της Ελλάδας στην Κύπρο και αντίστροφα με  στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς η επέτειος των 20 χρόνων του Δικτύου, που  συμπληρώνονται το 2015.

Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν είναι η συνεργασία μεταξύ των  επιμελητηρίων και των τουριστικών φορέων καθώς και η προετοιμασία μιας  εκδήλωσης για την Κύπρο με την παρουσία του νέου Προέδρου της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: