Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Γιάννα ήταν ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος που απολύθηκε από την κυβέρνηση!


Αυτό που έγινε με την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου δείχνει όλο το μεγαλείο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Είχε, όπως θυμάστε, τοποθετηθεί «πρέσβης εκ προσωπικοτήτων» και μια θέση σαν αυτή μισθοδοτούνταν από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 1998. 


Από την ημέρα εκείνη η κυρία Αγγελοπούλου ζήτησε να μην της καταβάλλεται ο μισθός, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό. Και ξέρετε γιατί; Δεν υπήρχε, της είπαν (και μάλιστα επισήμως), η σχετική νομοθεσία που να προβλέπει διακοπή μισθοδοσίας.

Και ξέρετε πότε το υπουργείο Εξωτερικών έπαυσε τη μισθοδοσία της; Στα τέλη Ιανουαρίου 2013. Εύγε στην αχτύπητη ελληνική γραφειοκρατία.

Πάντως εκείνο που έμαθα είναι ότι το βιβλίο της κυρίας Αγγελοπούλου που έχει τίτλο «Το ελληνικό μου δράμα» θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, το πιθανότερο πριν  από το Πάσχα, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου. Επίσης, όπως αναφέρει οBHMAτοδότης, σύντομα θα το δούμε να κυκλοφορεί και στα ελληνικά από ελληνικό εκδοτικό οίκο, πράγμα που σημαίνει πριν ή μέσα στο καλοκαίρι.

 Σας μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα: «Οταν ο πατέρας μου άκουγε φίλους του να μιλάνε για τα κατορθώματα των υιών τους, απαντούσε: "Δεν χρειάζομαι κανένα γιο. Εχω τη Γιάννα»


www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: