Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μαθήτρια από την Πάργα διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης

Μαθήτρια από την Πάργα διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης

Με ιδιαίτερη χαρά προσέξαμε στην ιστοσελίδα parganews.com, την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση της 15χρονης μαθήτριας Παναγιώτας Μπολώση του Ηλία, από το Δέσκειο Λύκειο Πάργας, σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης.

Κάναμε μία σχετική έρευνα και διαπιστώσαμε πως η νεαρή μαθήτρια της πρώτης λυκείου, πήρε την πρωτιά στο διαγωνιστικό τμήμα «Νέων κάτω των 16 ετών» για το ποίημά της «Το μέλλον στο φλυτζάνι».

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού - Εστία Ιταλίας, η Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης και το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Τεργέστης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του IX Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Castello di Duino», που οργανώθηκαν από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη», σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unitο dell'Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκηπα Carlo Alessandro della Torree Tasso del Castellodi Duino, του Δήμου του Duino και άλλων φορέων.

Την διοργάνωση επιμελήθηκε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Τεργέστης κα GabriellaValera Gruber. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους μέχρι 30 ετών και σχολεία και έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 6. 750 άτομα. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 950 ποιήματα γραμμένα σε 75 διαφορετικές γλώσσες και 70 σχολεία.

Ελληνικές διακρίσεις:
Η συμμετοχή της Ελλάδας γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Στην φετινή έκδοση υπήρξαν 36 υποψηφιότητες από ελληνικά σχολεία και νέους Έλληνες ποιητές.
Το Δημοτικό Σχολείο «Παπάδος» από τον Γέρα της Λέσβου με το ποίημα «Όνειρα παιδιών» κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα για τα σχολεία. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι ο κ. Γιώργος Ζορμπάς και η κα Μαριάννα Πελαντή.

Την τιμητική διάκριση της δημοσίευσης των ποιημάτων τους στην έκδοση που εκδίδεται κάθε χρόνο με τα ποιήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό έλαβαν:
α) Το 6° Λύκειο Χαλκίδας με υπέυθυνο καθηγητή την κα Βιολέτα Χασιώτου με το ποίημα «Το μέλλον .. μιά θέση στον κόσμο».
β) Το 2° Γυμνάσιο Tρίπολης με υπεύθυνο τον καθηγητή Βασίλη Σουβατζόγλου.
γ) Η δεκαπεντάχρονη νέα ποίητρια Παναγιώτα Μπολώση, η οποία διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα «Νέων κάτω των 16 ετών» για το ποίημα της «Το μέλλον στο φλυτζάνι».
δ) Ο νέος ποιητής Γιώργος Αμπατζίδης με το ποίημα «Κυριακή μουσική στο ραδιόφωνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: