Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αίτημα να τεθεί σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας.


Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η παράταξη ''ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ'' προτείνει την άμεση συζήτηση του θέματος της λειτουργίας του νοσοκομείου Πρέβεζας.


«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς υποβάθμισης της λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου της Πρέβεζας» αναφέρεται στην επιστολή. «Οι περικοπές στις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα αλλά πολύ περισσότερο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν οδηγήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου σε απόγνωση. Τα συνεχή διαβήματα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του συλλόγου των εργαζομένων και των γιατρών έχουν πλέον γίνει κραυγές απελπισίας.

Ειδικότερα :
-Το νεφρολογικό τμήμα έχει μείνει με ένα γιατρό και απειλείται με κλείσιμο
-Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί κατά τα 2/3 του μήνα σε αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε χειρουργείου - ακόμα και γέννας
-Το παιδιατρικό τμήμα για το 1/3 του μήνα δεν είναι σε θέση να καλύψει εφημερίες
-Η παθολογική κλινική έχει φτάσει στα όρια με άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο μετά τις 20 Απρίλη».

Και συνεχίζει η επιστολή «Επειδή η κατάσταση είναι τραγική θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως επείγουσας σημασίας και να κληθούν να καταθέσουν τα δεδομένα και τις προτάσεις τους η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου».

Η παράταξη

«Ήπειρος Τόπος να Ζεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια: