Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πρεβεζάνικη «πανστρατιά», εν όψει του συλλαλητηρίου της 17ης Απριλίου για το Νοσοκομείο

Πρεβεζάνικη «πανστρατιά», εν όψει του συλλαλητηρίου της 17ης Απριλίου για το Νοσοκομείο

Φαίνεται πως κάτι... κινείται τις τελευταίες ημέρες και η Πρεβεζάνικη κοινωνία μοιάζει αποφασισμένη συλλογικά και μαζικά να στείλει το «μήνυμα», πως θέλει το Νοσοκομείο της «ζωντανό», με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να εξυπηρετήσει τους πολίτες του Νομού μας και όχι μόνο.
Στο συλλαλητήριο στο οποίο κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, στις 17 Απριλίου στο χώρο του Νοσοκομείου, μετά από το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, διάφορα σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, απηύθυνε κάλεσμα και θα συμμετέχει και ο Δήμος της Πρέβεζας.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει την απόλυτη στήριξή του στον κοινό αγώνα των φορέων και του λαού της Πρέβεζας με στόχο την δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και στέκεται στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το οποίο:
«Εκφράζει την υποστήριξή του στην αναβάθμιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων στο μοναδικό Δημόσιο πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατοικείται από εκατό και πλέον χιλιάδες κατοίκους.
Zητά την άμεση ενίσχυσή του Νοσοκομείου με κρατική χρηματοδότηση καθώς και την στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .
Στηρίζει την πρόταση οργανογράμματος που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης των Δομών Ψυχικής Υγείας.
Χαρακτηρίζει απαίτηση σύσσωμης της κοινωνίας την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους Έλληνες Πολίτες.
Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου».

afisa prevezas

Στο μεταξύ, η παράταξη «Ήπειρος Τόπος να ζεις», με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, προτείνει την άμεση συζήτηση του θέματος της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Στην επιστολή αναφέρεται: «Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς υποβάθμισης της λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου της Πρέβεζας. Οι περικοπές στις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα αλλά πολύ περισσότερο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν οδηγήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου σε απόγνωση. Τα συνεχή διαβήματα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του συλλόγου των εργαζομένων και των γιατρών έχουν πλέον γίνει κραυγές απελπισίας.
Ειδικότερα :
  1. Το νεφρολογικό τμήμα έχει μείνει με ένα γιατρό και απειλείται με κλείσιμο
  2. Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί κατά τα 2/3 του μήνα σε αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε
  3. χειρουργείου - ακόμα και γέννας
  4. Το παιδιατρικό τμήμα για το 1/3 του μήνα δεν είναι σε θέση να καλύψει εφημερίες
  5. Η παθολογική κλινική έχει φτάσει στα όρια με άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο μετά τις 20
  6. Απρίλη».
Και συνεχίζει η επιστολή: «Επειδή η κατάσταση είναι τραγική θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως επείγουσας σημασίας και να κληθούν να καταθέσουν τα δεδομένα και τις προτάσεις τους η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: