Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπωσίασε η Πάργα στη Διεθνή Έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013, στην Κωνσταντινούπολη.

Εντυπωσίασε η Πάργα στη Διεθνή Έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το περίπτερο της Πάργας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας πως ο συντονισμός και η συλλογική προσπάθεια των τοπικών φορέων μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μετά από κοινή προσπάθεια της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας,του Συλλόγου Εστίασης Πάργας ,του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας ,της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Π.Ε. Πρέβεζας και της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ.Πάργας η Πάργα είχε μια συντονισμένη και δυναμική παρουσία που δημιούργησε αίσθηση στους επισκέπτες, τους τουριστικούς πράκτορες αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας.

15 sayfa renkli1 copy

Δημοσιογράφοι από CNN-Turk ,STAR ,TRT,TGRT, Hurriyet ,Gunyuzu και το Πρακτορείο Ειδήσεων της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν στο περίπτερο της Πάργας ενώ οι γεύσεις και τα κεράσματα της Πάργας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Πάργας,αποτέλεσαν < δέλεαρ> και δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά αποσπώντας θετικά σχόλια από το κοινό της Τουρκίας .

«Είμαι όχι απλά αισιόδοξος, αλλά βέβαιος ότι τα αποτελέσματα της παρουσίας μας, θα φανούν άμμεσα ενισχύοντας την Τουριστική κίνηση στον τόπο μας σημαντικά» τόνισε ο Πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας Κος Ευθύμιος Παππάς, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Πάργας Κος Ηλίας Λιάκρης υπογράμμισε πως έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στην προώθηση της γαστρονομίας του τόπου , μιας σημαντικής μορφής Τουρισμού στην οποία επιβάλλεται να επενδύσουμε.

DSC 0149 copy

Στα κεντρικά γραφεία του συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας ΤURSAB στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή 25/1/2013 έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Πάργας ως Προορισμός. Η παρουσίαση έγινε από τον Κο Αντώνη Ζυγούρη, Αντιπρόεδρο της Ξενοδοχειακής Ένωσης και μέλος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής ,σύμφωνα με τον οποίο σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε 30 μεγάλους Τούρκους Τουριστικούς Πράκτορες, η παρουσίαση της Πάργας προκάλεσε τον ενθουσιασμό και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων του Δήμου Πάργας έδωσε ένα δυναμικό παλμό στο περίπτερο σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Κος Χάρης Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία του περιπτέρου Πάργας σημειώνοντας πως θα συνεχίσουν ενωμένοι τις συστηματικές προσπάθειες προώθησης και προβολής του τόπου.

Στην Τουρκία βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης επισκέφτηκε το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόξενο Κο Ν. Ματθιουδάκη.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε, η οργάνωση μιας ολοκληρωμένης παρουσίας της Ηπείρου ως προορισμός διακοπών για όλο το χρόνο ,στην Τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η καμπάνια προβολής και διαφήμισης της Ηπείρου θα έχει διάρκεια 10 μέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο το οποίο βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης.

DSC 0393 copy

Την ικανοποίησή της για την παρουσία της Πάργας στη Διεθνή Έκθεση ΕΜΜΙΤ δεν έκρυψε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δ.Πάργας και υπεύθυνη τύπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης κα Ελένη Κολιοφώτη : «Τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που προκαλέσαμε στη γείτονα χώρα, με την παρουσία μας, θα κάνουμε τα πάντα να τον ενισχύσουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας και η συνέχεια της προβολής του τόπου μας, θα είναι ακόμη πιο έντονη και ουσιαστική. Πετύχαμε, με το παραπάνω, το στόχο μας και κάναμε γνωστή στο ευρύ κοινό της Τουρκίας, τη Guzel Πάργα».

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην έκθεση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν , συνεργάστηκαν και πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος, θα στηρίζει καθε προσπάθεια που ενισχύει και προωθεί τον Τουρισμό του τόπου.

Στο περίπτερο της Πάργας, εκτός των άλλων παρευρέθηκαν : ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Στράτος Ιωάννου, ο κος Πέτρος Τζούρος μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας ,η κα Άννα Αθανασίου πρόεδρος ενοικιαζομένων Αμμουδιάς, η Αναστασία Ευαγγέλου γραμματέας του συλλόγου Εστίασης ,ο Σωτήρης Γάκης Δημοτικός σύμβουλος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περίπτερο της Πάργας


Δεν υπάρχουν σχόλια: