Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής έκοψε την Πίτα και γλέντησε παραδοσιακά ηπειρώτικα.


Την Κυριακή 24 Φλεβάρη 2013 και ώρα 13.00 στο Μουσικό Μεζεδοπωλείον " ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ LIVE",Αγίας Λαύρας 13,Ανω Πατήσια, πραγματοποιήθηκε, ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου και η κοπή της Πίτας,μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και κατω απο τα άσματα της ζωντανής μουσικής του σχήματος ''ΟΙ ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ'', του Δημήτρη Ρίζου.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αφου ευχαρίστησε αρχικά ολους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, Μέλη και Φίλους αυτού,αναφερθηκε και στα κατωτέρω:
Η σημερινή παρουσία των παρευρισκομένων ,μας δίνει κουράγιο,ώστε να συνεχίσουμε και να φυλάμε θερμοπύλες,οπως οι πρόγονοι μας ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ειδικά τώρα στις δυσκολες εποχές και τις οικονομικές συγκυρίες,που ζεί η χώρα μας. Οι Ηπειρώτες,παντοτε σε περιόδους Εθνικών και Οικονομικών ρίσεων,υπήρξαν πάντα υποδείγματα Ομοψυχίας, Ενότητας,Αυταπάρνησης και Προσφαράς. Ο πιο φτωχός τόπος,όχι μόνο της Ελλάδας ολόκληρης,αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, δ ώ ρ ι σ ε στη Χώρα,το μεγαλύτερο Πλούτο,όχι για επιδεικτικό Ανταγωνισμό,αλλά απο " άδολο Πατριωτισμό ".Περισσότερο, λοιπόν απο ποτε είναι σήμερα αναγκαίο τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Τοπικό Επίπεδο, να υιοθετήσουμε το Ηπειρωτικό ήθος και να εργαστουμε με ενότητα και πείσμα, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα μεγάλα κοινά μας προβλήματα. Εύχομαι σε όλους τοσο εγώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου,προσωπικά,όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο,το οποίο προσκάλεσε να προσέλθει κοντά του,Καλή και Δημιουργική Χρονιά με Υγεία,Ευτυχία,Προκοπή και δημιουργηκότητα. Αφού ευχαρίστησε και πάλι τους παρευρισκόμενους, τους κάλεσε να παρεύσκονται και να συμμετέχουν σ'ολες τις πολυσχεδείς δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου, αλλά και στην μεγάλη εκδήλωση που έχει καθιερώσει να διοργανώνει το πρώτο 15/νθήμερο του μηνός Ιουνίου κάθε έτος.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ακόλουθοι:
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Απόστολος,ο Αντιπεριφ/χης Βόρειου Τομέα ΜΑΝΙΑΤΗΣ Κων/νος,οι, Εφορος Δημοσίων Σχέσεων και ο Αναπληρωτής Ταμίας της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος και ΤΖΑΡΤΖΟΥΛΗΣ Χριστόφορος ,ο Δημαρχος της Πόλης ΓΚΟΤΣΗΣ Ηρακλής,ο Αντιδ/χος καθαριότητας και γεωτεχνικών ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Φώτιος,ο επικεφαλήε της μείζονος Αντιπ/υσης του Δήμου Ν.Ιωνίας ( Ιωνία,Νέα Πνοή νέα άποψη),ΜΑΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης,η Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου ΣΤΕΡΙΑΔΟΥ-ΠΑΓΚΑΚΗ Καλλιόπη,ο Πρόεδρος και ο Αντιπ/δος του Συλλογου Κρητών Νέας Ιωνίας ΣΤΡΑΤΗΣ Μανώλης και ΚΑΡΒΕΛΑΣ Σταύρος μαζί με πολυπληθή μέλη αυτού,ο Προεδρος του ΠΑΚΕΠΟ ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ Χρήστος,απο το Σύλλογο Ηπειρωτών Πετρούπολης οι ΚΟΛΟΝΑΣΙΟΥ Ελένη και ΤΑΤΣΑΚΗ Φλωρεντία,εκπροσωποι του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη,ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και εκπροσωπος του Ιδρύματος ΣΤΕΡΙΑΔΟΥ κος ΠΑΓΚΑΚΗΣ Γρηγόριος


Το πρώτο κομμάτι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργαλής το αφιέρωσε σ΄όλα τα μελη και φίλους του Συλλόγου και της Ηπείρου. Ανάλογες ευχές εδωσαν οι οι παρευρισκόμενοι επίσημοι.


Πριν τελειώσει ολο το τελειτουργικό ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλεσε και τον πρωην πρόεδρο ΚΑΡΑΒΙΔΑ Νίκο, για εναν συντομο χαιρετισμό,ενω παράλληλα ο Σύλλογος επιθυμώντας να εχει καλες και αγαστες σχεσεις και καλή συνεργασια με όλους τους επιχ/τιες της πολης μας,αλλα και να στηρίζει και όλους τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ επιχ/τίες και ειδικότερα τους νεους, οι οποιοι βρισκονται πολυ κοντα στο Σύλλογο, προσκάλεσε τον Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ Φροντιστηρίου Actinum,για ενα συντομο χαιρετισμό.

Τελειώνοντας παρέδωσε τα σκηπτρα στην ορχηστρα ώστε να ξεκινήσουν οι χοροί οπως ξερουν να γλεντούν οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ,ξεχνώντας για λιγο τα βασανα και τις σκοτουρες που όλους μας απασχολουν.


Την εναρξη του χορου ξεκινησε το μουσικο σχημα με ενα τραγούδι της ξενητιας. Η εκπληξη δε που μας ειχε ετοιμάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου,ήταν η υπαρξη του χορευτικου τμήματος απο το ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ με χοροδιδασκαλο τον ΜΠΟΤΣΑΡΗ Θεόδωρο,το οποιο χορεψε τα ακόλουθα τραγούδια: ΠΩΓΩΝΗΣΙΟ,ΜΠΕΡΑΤΙ,ΞΕΝΗΤΕΜΡΝΟ ΜΟΥ ΠΟΥΛΙ,ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΜΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ,ΠΑΠΑΖΑΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΝΖΙΑ.

Ο προεδρος του συλλογου στη συνεχεια ,συνεπικουρουμενος απο τα υπολοιπα μελη του συλλογου,εσυρε πρωτος το χορό και στην συνέχεια αρχισαν να σηκώνονται και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι και το γλεντι κρατησε μέχρι τις πρωτες νυχτερινες ωρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ,ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ " ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"
email: syl.hpeirwtwn.ni@ hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: