Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν να προκαλούν οι εκπρόσωποι της S.I. K. Ιωακειμίδης και Γ. Βιτάλης μιλούν για μυστική συμφωνία με τις Ενώσεις ενώ επιμένουν ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από μια μικρή μειοψηφία

dodonh

Στο ίδιο πνεύμα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» κινήθηκαν χθες οι δηλώσεις των δύο στελεχών της S.I. , Κώστας Ιωακειμίδης και γιάννης Βιτάλης αμέσως μετά την αναβολή της εκδίκασης των μηνύσεων που κατέθσε ο πρώτος κατά των κ.κ. Μ. Κασσή, Χρ. Μπαλτογιάννη και Μ. Τζίμα.

Σε αυτές οι δύο εκπρόσωποι της εταιρίας έκαναν σαφή την πρόθεσή τους ότι δεν θα επιτρέψουν καταλήψεις ή παρεμπόδιση των εργασιών της Δωδώνης.
«Τα γεγονότα της Παρασκευής προσβάλουν την φήμη της Δωδώνης, εκθέτουν την χώρα διεθνώς κι αποτρέπουν ξένες επενδύσεις. Προκλήθηκαν από μία μειοψηφία και εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εταιρίας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ιωακειμίδης.
«Δεν θα επιτρέψουμε βία. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο νόμος είναι πάνω από τη βία» συμπλήρωσε ο κ. Βιτάλης.
Οι ίδιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι έχουν κάνει και επαφές με κτηνοτρόφους της περιοχής και πως η διαπίστωσή τους είναι ότι το κλίμα είναι πολύ καλό.
«Δεν μας φοβίζει τίποτα στην περιοχή που ήρθαμε να επενδύσουμε. Τα επεισόδια που έγιναν εκθέτουν τον τόπο και την πλειοψηφία των πολιτών της Ηπείρου» ανέφεραν.
Ισχυρίστηκαν δε ότι δύο από τα μέλη του Ομίλου μετείχαν σε μεγάλη Ρώσικη γαλακτοβιομηχανία, από την οποία αποχώρησαν όταν εισήλθε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Μάικλ Ο Νηλ διατέλεσε πρόεδρος της εταιρίας αυτής και έχει μεγάλη εμπειρία.
Αυτό που προκάλεσε όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η δήλωση που έκαναν σχετικά με τις Ενώσεις και τη... μυστική συμφωνία που υποτίθεται πως υπήρχε με την εταιρία που εκπροσωπούν από το καλοκαίρι.
Οι κύριοι Ιωακειμίδης και Βιτάλης, υποστήριξαν ότι οι συζητήσεις τους με τις Ενώσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο. Όπως είπαν υπήρξαν δύο συναντήσεις στις οποίες είχε καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεργαστούν. «Είχαμε υπογράψει συμφωνητικό εμπιστευτικότητας. Ακολούθησε ένα συμφωνητικό υπογεγραμμένο από μας. Το αποστείλαμε στις Ενώσεις αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση» ανέφεραν αλλά στην ερώτηση για το περιεχόμενο του συμφωνητικού απάντησαν ότι δεν μπορούν να το αποκαλύψουν καθώς δεν έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες.
Τέλος ανέφεραν πως δεν πτοούνται από τις αντιδράσεις που υπάρχουν καθώς τις θεωρούν μεμονωμένες. «Μιλάμε για τριάντα άτομα. Εμείς δεν είδαμε καμία κινητοποίηση κτηνοτρόφων. Είναι οι επτά γνωστοί- άγνωστοι. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάποιοι έχουν πρόβλημα μαζί μας» κατέληξαν.
Άμεση ήταν η απάντηση των κτηνοτρόφων στις δηλώσεις αυτές αφού με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι δύο εκπρόσωποι της εταιρίας, τους οποίους αποκαλούν και υπαλλήλους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στην αντιπαράθεσή τους με την ελληνική πολιτεία.
Η ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών έχει ως εξής:
«Ως απάντηση στους υπαλλήλους της πλειοδοτούσας εταιρίας οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δηλώνουν πως οι υπάλληλοι της εταιρείας αυτής καλό θα είναι να μην αναμειγνύονται στις διαφορές των κτηνοτρόφων με το κράτος και την Κυβέρνηση.
Η συνεργασία που υπήρχε μεταξύ του κράτους και των παραγωγών επί 60 χρόνια στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη είναι θέμα των ιδίων να το λύσουν.
Θα πρέπει να πούνε στους πολιτικούς τους υφιστάμενους ότι τα περί τριάντα παραγωγών και λίγων τρακτέρ τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν.
Δεν πτοηθήκαμε δεν κάναμε πίσω. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και τελικά η δικαίωση θα είναι των παραγωγών.
Δεν θα δικαιωθούν τα «λαμόγια» που ξεπούλησαν αυτή τη βιομηχανία που φτιάξανε οι κτηνοτρόφοι».

www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: