Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ραγκούσης: «Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του δε διαπραγματεύτηκαν τίποτε».



Screen_shot_2012-11-21_at_1.22.38_PM

Έχει απολύτως δίκαιο ο Ραγκούσης [link για το αναλυτικό δελτίο]. Δείτε εδώ τα εθνικά λάθη μιας μη διαπραγμάτευσης του Σαμαρά, που μας οδήγησαν στο χθεσινό Eurogroup...

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο από το site του Γιάννη Ραγκούση

Δελτίο Τύπου, 21/11/2012


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χθεσινή συνεδρίαση του EUROGROUP με θέμα την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε την παρακάτω δήλωση :
« Μετά τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του όχι μόνο δε διαπραγματεύτηκαν τίποτε, αλλά ότι έχουν αφήσει τη χώρα χωρίς κανένα διαπραγματευτικό όπλο, ενώ από το καλοκαίρι γνωρίζουν ότι υφίσταται μείζον ζήτημα για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Επειδή πριν κάποια χρόνια οι πολιτικές αποφάσεις του κ. Σαμαρά οδήγησαν τη χώρα σε εθνικά αδιέξοδα, ευελπιστώ να μη διανοηθεί να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ ». 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Παρατίθεται δήλωση του Γιάννη Ραγκούση στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», στις 13 Νοεμβρίου 2012, καθώς και ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στις 14 Νοεμβρίου 2012 για το MEGA CHANNEL.
Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση 13/11/2012
«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της χρειάζεται στήριξη. Για να υπάρξει στήριξη, απαιτείται σχέδιο. Εθνικό και ευρωπαϊκό. Για να υπάρξει όμως τελικά σχέδιο, πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία. Δυστυχώς όμως σήμερα υπάρχει μόνο αναξιοπιστία, επικοινωνιακά τεχνάσματα και μισές αλήθειες. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αφερέγγυα, δεν έχει πυξίδα και κατ' εξακολούθηση έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα και ενώ γνώριζε, απέκρυψε από τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η χώρα από τον Μάρτιο του 2012 εξαιτίας της προσωπικής ματαιοδοξίας του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει εισέλθει ξανά σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, η οποία θα συνεχίζεται μέχρι την υλοποίηση των αποφάσεων, που αναμένεται να ανακοινώσουν κάποια στιγμή οι εταίροι.
Η ελληνική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που διευθύνουν την πορεία της, ως απλοί παρατηρητές το μόνο που θα κάνουν θα είναι να περιμένουν να δουν τις αποφάσεις αυτές και μέχρι τότε θα αφήνουν την πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να βαλτώνουν στη στασιμότητα και στην αβεβαιότητα, που σκοτώνουν κάθε προοπτική και ελπίδα».
Ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου 14/11/2012
«Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των ευρωπαίων και του ταμείου και δεν εντοπίστηκε τώρα. Μας λένε ότι εντοπίστηκε τον Ιούλιο, όταν για πρώτη φορά ο Τόμσεν έθεσε στο τραπέζι την ανάγκη κουρέματος του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας. Και τότε έγινε ο πρώτος καυγάς. Στο ΔΝΤ λένε ότι εμείς εντοπίσαμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας πολύ νωρίς αλλά οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να ακούσουν. Η αλήθεια είναι ότι και η Λαγκάρντ ενημέρωσε για τη θέση του Ταμείου. Ενημέρωσε και τη Μέρκελ και το Γιούνκερ και μάλιστα τους είπε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χρέους και της χρηματοδότησης το καλοκαίρι. Μάλιστα γνωρίζουμε ότι έγινε μία συνάντηση το καλοκαίρι και ήταν τεράστιες οι διαφορές από τότε. Ένας εκ των ανθρώπων του ταμείου τους είπε ότι διαλύετε όλο αυτό που έχουμε φτιάξει». 

Διαβάστε εδώ σχετική ανάρτηση για τα πολιτικά λάθη διαπραγμάτευσης του Σαμαρά.


Screen_shot_2012-10-25_at_3.20.20_PM


Επιγραμματικά και σε μορφή twitter. (κλικ για άνοιγμα) 'Οποιος έχει διάθεση για μελέτη :

  1. Συμφωνία «πακέτο» με σκληρούς όρους, σύμφωνα με τους FT [epikairo short link http://bit.ly/SxiJh1] & Η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο μέσω ειδικών λογαριασμών επί θητείας Βενιζέλου ως Υπ.Οικ [epikairo short link http://bit.ly/ShLuA8]
  2. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα άργησαν για να είναι μεγαλύτερο το πακέτο μέτρων ! [epikairo short link http://bit.ly/VlCw37 ]
  3. H κυβέρνηση πρέπει να συνταχθεί με το IMF & να διεκδικήσει αναδιάρθρωση του χρέους (OSI). Ειδάλλως τελειώσαμε ! [epikairo short link http://bit.ly/QX3mOh]




www.epikairo.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: