Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μην άγχεστε αδέλφια. Ο Αντώνης θα φέρει πετροδόλαρα από το Κατάρ και ο Λαφαζάνης ρούβλια!


Mην άγχεστε αδέλφια , μην άγχεστε!


Ο Αντώνης θα φέρει πετροδόλαρα από το Κατάρ στο δρόμο που χάραξε ο Παμπούκης και ο Λαφαζάνης ρούβλια από τους Ρώσους. Μην άγχεστε, όλα έχουν δρομολογηθεί.

Ν΄ακούτε μόνο την Μαρία Σπυράκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και να προσεύχεσθε. Κι όλα θα πάνε καλά. Οι κουρόφραγκοι θα ρίχνουν κάθε τόσο πάνω από τη Αθήνα μια αστρική βροχή από δις για να τα τρώει το κρατικοδίαιτο υδροκέφαλο παρακράτος και οι νταβατζήδες. 

Μην άγχεστε ρε δάγκες μου, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και σεις θα έχετε πάντα τον τρόπο σας να παίρνετε δάνεια για να παριστάνετε τους πετυχημένους μηντιάρχες, τους CEO, τους αούα, τους άνετους, τους χαλαρούς.

Δείτε τι θα μας φέρει από το Κατάρ ο πρωθυπουργός μας-χίλιες και μια νύχτες!

Ιδού τι έλεγε το ρεπορτάζ πριν ο Σαμαράς ακυρώσει το ταξίδι του> 

Με μεγάλες προσδοκίες πηγαίνει στο Κατάρ την επόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς η προετοιμασία που έχει γίνει ανάμεσα στις δύο χώρες αφορά στην υπογραφή... «τουλάχιστον τεσσάρων» μνημονίων συνεργασίας σε τομείς που περιλαμβάνουν από την ενέργεια μέχρι... το Μουντιάλ του 2022.

Από το Μαξίμου διευκρινίζουν κατ΄αρχήν ότι το ταξίδι... θα γίνει, διαψεύδοντας φήμες ότι υπήρξε σκέψη αναβολής εξαιτίας του γνωστού προβλήματος που αντιμετωπίζει με το μάτι του ο πρωθυπουργός και το οποίο (κατά τις φήμες) επιδεινώθηκε από τα πολλά ταξίδια του τελευταίου διαστήματος.

Πλην άλλου απροόπτου, ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη,(Νότη, δώστα όλα!) θα φτάσει στη Ντόχα την ερχόμενη Τρίτη.

Ενδεικτικό της προετοιμασίας(!) που έχει γίνει είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ ετοίμασε «αναφορά» με τα ώριμα επενδυτικά σχέδια, ώστε να τεθούν υπόψη της καταριανής πλευράς -η οποία, εκτός των άλλων, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για προγράμματα real estate στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες θέλουν την ατζέντα (που ολοκλήρωσαν προχθές οι διπλωματικές υπηρεσίες των δύο χωρών) πλούσια καθώς περιλαμβάνει σχέδια συνεργασίας στους εξής τομείς:

- Στους τομείς ενέργειας και εμπορικής Ναυτιλίας.

- Στο real estate -είναι γνωστό άλλωστε το σχετικό ενδιαφέρον του εμιράτου που περιλαμβάνει, πλην του Ελληνικού, και άλλα «φιλέτα» του τόξου Σούνιο-Φάληρο, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, και εμπορική αξιοποίηση ακατοίκητων νησιών.

- Σε θέματα υποδομών και τεχνογνωσίας κατά την προετοιμασία του Κατάρ για τη διοργάνωση... του Μουντιάλ το 2022 -εν προκειμένω η ελληνική τεχνογνωσία αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

- Συνεργασία στον τομέα των τροφίμων -μεταξύ άλλων, συζητείται κοινοπραξία για την παραγωγή τροφίμων στην Ελλάδα με προορισμό αποκλειστικά το Κατάρ.

Η προεργασία αφορά και τη σύσταση του (περίφημου) κοινού Επιχειρησιακού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί πρόταση του εμιράτου και παρότι είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν προχώρησε.

Δεδομένου ότι είναι η τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που γίνονται συζητήσεις κορυφής μεταξύ Ελλάδας-Κατάρ για επενδυτικές δραστηριότητες (σ.σ. επί Κ. Καραμανλή το 2008 και επί Γ. Παπανδρέου το 2011) χωρίς να τελεσφορήσουν, οι γνωρίζοντες τις λεπτομέρειες «κρατούν μικρό καλάθι». 

Από πλευράς κυβέρνησης, πάντως, επισημαίνεται ότι «έγινε πολύ καλή προετοιμασία» ώστε «αυτή τη φορά να υπάρξουν αποτελέσματα».




www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: