Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δώδεκα περιστατικά αυτοκτονιών στο Νομό Πρέβεζας την τετραετία της Κρίσης

Δώδεκα περιστατικά αυτοκτονιών στο Νομό Πρέβεζας την τετραετία της Κρίσης

«Σοκ» στην ελληνική κοινωνία προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας τετραετίας, όσον αφορά τα περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες) που έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές, στην Ελλάδα της οικονομικής Κρίσης, καθώς μαρτυρούν αύξηση της τάξης του 37% από το 2009 έως το 2012.

Ειδικότερα στο Νομό Πρέβεζας, καταγράφηκαν από την Α.Δ. Πρέβεζας 12 τέτοια περιστατικά μέχρι στιγμής (3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 4 το 2011, 1 το 2012).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.

Τα περιστατικό αυτοκτονίας και απόπειρας αυτοκτονίας τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή δεν σχετίζονται αποκλειστικά με οικονομικά αίτια, ωστόσο η αύξηση κατά τους ψυχολόγους και την Αστυνομία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην Κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: