Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία της Πρέβεζας Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου 2012.

Κλειστά τα φαρμακεία της Πρέβεζας Δευτέρα και Τρίτη






















Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας και ειδικότερα της Πρέβεζας τη Δευτέρα και την Τρίτη, κλείνοντας τα φαρμακεία τους, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, όπως είχατε διαβάσει από τις 12 Νοεμβρίου  (αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση πληρωμής οφειλών, αλλά και την υποχρεωτική έκπτωση 5% (rebate), αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, που επιβλήθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και για μια σειρά άλλων μέτρων που «σπάνε» την... αλυσίδα του φαρμάκου και «στεγνώνουν» την αγορά.

Χθες στην Πρέβεζα, αρκετά φαρμακεία σύμφωνα με φαρμακοποιούς της πόλης μας, είχαν κίνηση από κόσμο, που έμαθε για την απεργία και ήθελε να εκτελέσει τις συνταγές και να προμηθευτεί τα φάρμακά του.

Τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Γενική τους Συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση, ανάλογα με τις εξελίξεις.  
afisa farmakopoion

Δεν υπάρχουν σχόλια: