Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Ήπειρος στο επίκεντρο του «Διαζώματος». Την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την προβολή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου.

Η Ήπειρος στο επίκεντρο του «Διαζώματος»


Την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την προβολή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Στ. Μπένος. 

Ο κ. Μπένος και οι συνεργάτες του ήδη βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Γιτάνης στη Θεσπρωτία όπου και επιθεώρησαν τις εργασίες που εκτελούνται εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Πρέβεζα και επιφυλάσσεται για ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.


benos web

«Θα επισκεφθώ τόσο την Κασσώπη όσο και τη Νικόπολη» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα σημειώνοντας ότι θα έχει μαζί του ένα δίκτυο συνεργατών οι οποίοι θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο φορέας καθώς και συνεργείο της ΝΕΤ το οποίο θα αποτυπώσει σε ντοκιμαντέρ τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.

kasswph

«Για το ΔΙΑΖΩΜΑ η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μια πιλοτική Περιφέρεια. Τα πιο καινοτόμα προγράμματά μας και τα πιο προωθημένα όνειρά μας, πρώτα εδώ θα τα εφαρμόσουμε. Δεν είναι τυχαίο. Έχετε έναν εξαιρετικό Περιφερειάρχη με τους συνεργάτες του στο σύνολό τους. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες ερευνητικές, ανασκαφικές και αναστηλωτικές σε όλα τα θέατρα της Ηπείρου» τόνισε ο κ. Μπένος υπογραμμίζοντας πως το ΔΙΑΖΩΜΑ ετοιμάζει καινούρια πράγματα, όπως είναι οι ψηφιακές ξεναγήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου, και η πρώτη πολιτιστική διαδρομή.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας τόνισε πως όραμα της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, αλλά παράλληλα η ανάδειξή τους σε κεντρικό σημείο αναφοράς του πολιτιστικού μας θησαυρού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.
Ο κ. Κολόκας υπογράμμισε πως σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», θα αναπτυχθεί η πρώτη πολιτιστική διαδρομή σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου, δηλαδή ένα δίκτυο επισκεψιμότητας των αρχαίων θεάτρων, εμπλουτισμένο με ιστορικές, λαογραφικές αναφορές, δρόμους γαστρονομίας, καθώς και εμπειρίες μέσα από πολιτιστικά δρώμενα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: