Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η απόγνωση του ετοιμόρροπου ...



“ Ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε με τα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα στο τελευταίο ακροατήριο ”

Με τα γνωστά διλήμματα, χωρίς ουσιαστική επιχειρηματολογία, πιστός στην ολιγαρχία η οποία τον στηρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στο τελευταίο ακροατήριο, το οποίο του έχει απομείνει εντός των συνόρων της ελληνικής επικράτειάς, στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία πλέον δεν έχουν απήχηση ούτε στο πλέον αδαή Έλληνα, ούτε στον πιο φανατικό οπαδό του, ούτε στον τελευταίο νοσταλγό της Πολιτικής Άνοιξης.

Έχοντας το μυαλό του στην επόμενη ημέρα, που ο ελληνικός λαός θα του δείξει τον δρόμο της εξόδου από τo Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με δραματικούς τόνους και πραγματοποίησε έκκληση, στους άλλους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης στη ΔΗΜΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να προχωρήσουν μαζί ως το τέλος. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν τα κόμματα εκφραστές της τραπεζοκρατίας, του ξενικού παράγοντα, της ολιγαρχίας, της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, των επιχειρηματικών συμφερόντων, προς το τέλος, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και το τέλος αυτής της εθνικά επικίνδυνης και κοινωνικής επιζήμιας κυβερνητικής πολιτικής.

Στο κύκνειο άσμα του και λίγο πριν την ψηφοφορία της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός που οδηγεί την χώρα στη χρεοκοπία, που δίνει τις τελικές εντολές για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επανέλαβε ότι δεν κάνει βήμα πίσω και ψέλλισε κάτι αναφορικά με το ευρωπαϊκό μέτωπο το οποίο συγκροτείται έναντι των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, τις οποίες τοποθέτησε στα άκρα. Ο πρωθυπουργός είπε πως η χώρα βρίσκεται ανάμεσα στη«Σκύλα και τη Χάρυβδη των δυο άκρων» που θέλουν να μην περάσουν τα μέτρα και είπε στους βουλευτές του «Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη. Οι αντίπαλοι μας φωνάζουν πολύ, αλλά δεν προτείνουν τίποτα…Καταλαβαίνω ότι κάποιοι διστάζουν…Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα πίσω. Σηκώνετε το κύριο βάρος. θα καταγραφεί ως αγώνας του έθνους μας κατά των άκρων και υπέρ της Ευρώπης, κατά του φόβου και υπέρ της ελπίδας, αγώνας για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τα δεσμά, χρειαζόμαστε ελπίδα και ενότητα». Μάλιστα δοκιμάζοντας, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, την κοινή λογική δήλωσε σε σχέση με τα μέτρα ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές, ενώ ακόμη είπε ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν απόλυτα, αλλά, διευκρίνισε πως έχουν ορίζοντα τετραετίας(!!!) Μάλιστα είπε «Πρώτα οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Αν δεν το καταφέρουμε όλα τα άλλα δεν έχουν κανένα νόημα» είπε και ανέφερε τους κινδύνους που υπήρχαν αν δεν ακολουθείτο η συγκεκριμένη πορεία.

Ξέχασε ο κ. Σαμαράς ότι άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά; Ξέχασε μήπως τι έλεγε πριν από περίπου ένα χρόνο; Όχι δεν τα ξέχασε. Απλά τότε έδινε ρεσιτάλ λαϊκισμού, μόνο και μόνο για γίνει πρωθυπουργός και να ικανοποιήσει τα συμφέροντα που φιλοδοξούν να εξανδραποδίσουν τον ελληνικό λαό και να μετατρέψουν την Ελλάδα στην πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης, σε ένα εργασιακό κάτεργο, στην πρώτη μοντέρνα γερμανική αποικία. Τώρα οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και παραδίδει την πατρίδα στα κοράκια της υπερεθνικής ελίτ, στα διεθνή οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, στα εγχώρια δομημένα συμφέροντα και στους Γερμανούς.

www.Periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: