Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο οι φοιτητές στην Πρέβεζα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος διαβίωσης!


Αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο οι φοιτητές και στην Πρέβεζα που αναγκάζονται να κάνουν αίτηση διακοπής στις σπουδές τους καθώς αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος διαβίωσης. 


Συνολικά 27 σπουδαστές και στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο ΤΕΙ Πρέβεζας έχουν καταθέσει φέτος αίτηση διακοπής για διάφορους λόγους στη γραμματεία της σχολής.

Να σημειωθεί ότι πάντα υπήρχαν αιτήσεις για διακοπή των σπουδών , για πολλούς λόγους, αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια αφού το συνεχώς αυξανόμενο κόστος σπουδών, η οικονομική κρίση αλλά και η έλλειψη φοιτητικές εστίας στην περιοχή πλήττουν τη δυνατότητα των φοιτητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Το πρόβλημα με την έλλειψη στέγης για φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα έχουν αναδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα. 

Η φοιτητική στέγη στην Πρέβεζα σύμφωνα με τον πρόεδρο των σπουδαστών και γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ κ. Χριστόδουλο Νάτσιο, θα ανακουφίσει οικονομικά τους φοιτητές των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ όπως σημείωσε η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με το αίτημα να γίνει στην Πρέβεζα έδρα Σχολής Διοίκησης Οικονομίας θα αναβαθμίσει το ΤΕΙ της Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: